του Θωμά Αναστασιάδη

Λαμπρή εορτή και πανήγυρις έγινε χθες 7/20 Ιανουαρίου 2016, στον Καθεδρικό Ναό της Αικατερινουπόλεως Ρωσίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Στην Θ.Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αικατερινουπόλεως και Βερχοτούριε κ.Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού και πλειάδα Ιερέων, Ιερομονάχων, Διακόνων και Υποδιακόνων, της τεράστιας Μητροπολιτικής επαρχίας.

Η κωμόπολη Βερχοτούριε απέχει 306 χλμ. από την έδρα της Μητρόπολης και ήταν η αρχαία πρωτεύουσα των Ουραλίων. Είναι ένα από τα κέντρα της Ορθοδοξίας στα Ουράλια όρη τα οποία, με τον Ουράλη ποταμό, αποτελούν τα φυσικά σύνορα που χωρίζουν την Ευρώπη από την Ασία.

Πλήθος πιστών κατέκλεισε τον Ναό, ανάμεσά τους Μοναχοί και Μοναχές. Το κήρυγμα έκανε, με την ευλογία του Μητροπολίτη, ο προϊστάμενος του Ναού, πρωτ/βύτερος πάτερ Сергей Никитин (Σέργιος Νικίτιν). Μεταξύ των άλλων ο π.Σέργιος είπε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης, που γεννήθηκε έξι μήνες πριν από τον Ιησού Χριστό, είναι ο μεγαλύτερος των προφητών της Εκκλησίας μας και συνδέει την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής Διαθήκης. Καταλήγοντας είπε ότι σύντομα, ο Άγ. Ιωάννης μαρτύρησε και εκτελέστηκε με διαταγή του βασιλιά Ηρώδη.

Στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν 9 επίσκοποι, πριν Η μητρόπολη Αικατερινούπολης αποσπασθεί από την Εκκλησία των Ουραλίων. Σήμερα η Μητρόπολη έχει έναν Βοηθό Επίσκοπο, τον κ.Αλέξιο και δύο επαρχιούχους Επισκόπους. Τον Θεοφ. Επίσκοπο του Νίζνι και Σερόβου κ.Ιννοκέντιο και τον Θεοφ. κ.Μεθόδιο, της Επισκοπής Καμένσκης.

Έχει 286 εκκλησίες, 307 ιερείς, 60 διακόνους, 8 μονές [4 ανδρικές και 4 γυναικίες] και στο κανονικό έδαφος της Μητρόπολης βρίσκονται 223 στρατιωτικές μονάδες.

πηγή: Yekaterinburg eparhia/ru
. http://www.ekaterinburg-eparhia.ru/&prev=search Patriarhiya.Ru
. Pravoslavie.Ru
. Источник: {http://kamensk-eparhiya.ru/}
. Νεοσύστατη Επισκοπή Νίζνι,Ταγκίλ και Σερόβου.

Θέα στο κέντρο της πόλης.jpg

No (17).jpg

No (19).jpg

No (22).jpg

No (24).jpg

No (25).jpg

No (27).jpg

No (31).jpg

No (34).jpg

No (37).jpg

No (38).jpg

No (39).jpg

No (44).jpg

No (45).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.