Από 1ης/ 14ης έως 3ης /16ης Μαρτίου 2016, από Καθαράς Δευτέρας έως Καθαράς Τετάρτης, των τριών πρώτων ημερών τούτων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή του καλουμένου Τριημέρου, τα γραφεία του Πατριαρχείου δεν ηργάζοντο και η θύρα του Πατριαρχείου ήτο κεκλεισμένη και δεν εγένοντο δεκταί επισκέψεις εις το Πατριαρχείον.

 Μεταξύ των άλλων ακολουθιών κατά το Τυπικόν εγένετο η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου καθ᾽ εκάστην την 2.30 μ.μ. ώραν εις τον Μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εν ω κατήλθεν από του Πατριαρχείου μετά χαζρανίου η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ως επίσης κατήλθε την πρωίαν της Καθαράς Τετάρτης και εχοροστάτησεν και της θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, από του Θρόνου ενδεδυμένος μανδύαν.

Η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ετελέσθη ωσαύτως την πρωίαν της Καθαράς Τετάρτης επί του Φρικτού Γολγοθά, λειτουργούντος του Γέροντος Σκευοφύλακος του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου και μετεχόντων των διακονητών του Ναού της Αναστάσεως και μοναχών και προσκυνητών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.