Με κατάνυξη και παρουσία πλήθος Ορθοδόξων εορτάστηκε το Πάσχα στην Αρχιεπισκοπή Καττάρων, καθώς πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στις Θείες Ακολουθίες.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει: «Σε ατμόσφαιρα ευλάβειας και κατανύξεως, το ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καττάρων συμμετέσχε στα Μυστήρια της Εκκλησίας και τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος έως της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Η συμμετοχή των Ορθοδόξων πιστών στις Ιερές Ακολουθίες, τόσον εκ της πρωτεύουσας Ντόχα, όσο και από άλλες πόλεις του Εμιράτου αλλά και της Σαουδικής Αραβίας ήτο πολυπλυθέστερη των παρελθόντων ετών.

Την νύκτα του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθον εις την Ανάστασιν οι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Ουκρανίας, της Ρουμανίας, και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ρωσσίας και της Μολδαβίας εις το Qatar, επίσης ο Εσπερινός της αγάπης ετελέσθη παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ντάτσιτς μετά της συνοδείας αυτού.

Οι Ακολουθίες τελέσθηκαν στην Ελληνική, Αραβική, Σλαυονική, Σερβική, Ρουμανική και Αγγλική γλώσσα για την πληρέστερη συμμετοχή του πολύγλωσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους και οι χορωδίες τα Εγκώμια της Μ. Παρασκευής σε διάφορες γλώσσες».

1504qatar.JPG

1504qatar1.JPG

1504qatar2.JPG

1504qatar3.JPG

1504qatar4.jpg

1504qatar5.jpg

1504qatar6.jpg

1504qatar7.JPG

1504qatar8.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.