Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, όπου κυριάρχησε το ζήτημα της εμπόλεμης κατάστασης που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η κατάσταση και οι ανάγκες όλων των Μητροπόλεων. Επίσης η Σύνοδος έκανε αποδεκτό το κείμενο με ορισμένες τροποποιήσεις το οποίο έχει ως θέμα «Η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην επίτευξη του Χριστιανισμού για την ειρήνη, την ελευθερία, την αδελφοσύνη και την αγάπη μεταξύ των αρχών των λαών, την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων».

Η Σύνοδος έκανε ειδική μνεία στους Σύριους που κυνηγημένοι από τον πόλεμο έχουν εκτοπιστεί επιδιώκοντας μια καλύτερη ζωή και προσεύχεται στον Θεό να τους προστατεύσεις. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στη Συρία. Κάλεσε, επίσης, τη διεθνή Κοινότητα να εξετάσει σοβαρά το θέμα της απαγωγής των δύο Επισκόπων που παραμένουν εξαφανισμένοι. Η Σύνοδος καταδικάζει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού και απευθύνει έκκληση να δοθεί μια βρει μια ταχεία και δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Παράλληλα, ελήφθησαν αποφάσεις που είχαν να κάνουν με τρέχοντα θέματα του Πατριαρχείου αλλά και με τις σχέσεις στο Λίβανο, όπου η κατάσταση είναι κι εκεί έκρυθμη.

810antio.jpg

810antio1.jpg

810antio2.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.