Υποστηρικτές του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» εμπόδισαν κανονικό ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να τελέσει νεκρώσιμη ακολουθία στο νεκροταφείο του χωριού της περιοχής Καμένιτσα Ντούμπνο, στην ευρύτερη περιοχή του Rivne.

Επίσης όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες κάποιο εξ αυτών  προσπάθησαν να πετάξουν το αυτοκίνητο του ιερέα στο ποτάμι με τη βοήθεια ενός τρακτέρ.

Η κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του χωριού Καμένιτσα κάλεσε τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννης Savchuk, εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Σκέπης στο γειτονικό χωριό Podluží, για την νεκρώσιμη ακολουθία κα ιτην τελετή ταφής νεκρών συγγενών τους.

ΟΙ ντόπιοι αναγκάζονται να πάνε στην εκκλησία στο γειτονικό χωριό, από τη δεκαετία του 1990 οπότε δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή οι υποστηρικτές του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Επί τρεις ώρες, λοιπόν, είχαν μπλοκάρει την είσοδο του νεκροταφείου του χωριού, δεν επέτρεπαν στον ιερέα να τελέση την ακολουθία. Σύμφωνα με αυτούς, ο ιερέας έπρεπε  να λάβει προέγκριση από το «Πατριαρχείο Κιέβου».

Σύμφωνα με τις αναφορές τοπικών ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας δεν παρενέβησαν στη σύγκρουση…

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.