Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ.Γεώργιος ηγείται ομάδας προσκυνητών που επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους και έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου για τη συνάντηση αυτή, αναφέρει:

Το Σάββατον, 24 Ιανουαρίου /6 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος μεθ’ ιερέων και ομάδος 20 προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως αυτού επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον Σεβασμιώτατον, τους Ιερείς και τους προσκυνητάς εκ της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης εδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Εις την εν λόγω συνάντησιν, ο Σεβασμιώτατος εξεδήλωσεν την χαράν αυτού, διότι επισκέπτεται και πάλιν τους Αγίους Τόπους μετά των προσκυνητών, και εδήλωσεν ότι κάθε τι το οποίον είναι σχετικόν με την Αγίαν Γην τυγχάνει μεγάλου σεβασμού υπό του ιδίου και του ποιμνίου αυτού. Ο Σεβασμιώτατος επίσης ανεφέρθη εις την επιτυχή διοργάνωσιν χριστιανικών κατασκηνώσεων την οποίαν ανέλαβε η Μητρόπολις αυτού εις συνεργασίαν μετά του Πατριαρχείου διά τους νέους της Αγίας Γης και διεβεβαίωσε ότι θα επαναληφθούν τοιαύται εκδηλώσεις, ουχί μόνον κατά το θέρος αλλά και εις όλας τας εποχάς του έτους ,διότι οι Χριστιανοί νέοι είναι ανά τον κόσμον αδελφοί εν Χριστώ και πρέπει να δηλούν ενωμένοι.

Ο δε Μακαριώτατος συνεφώνησε μετά του Αγίου Κατερίνης και συνεχάρη αυτόν διά την επιτυχή διοργάνωσιν των κατασκηνώσεων, αλλά και διά παν το υπ’ αυτού επιτελεσθέν ανθρωπιστικόν έργον, και διά την αγάπην αυτού διά τα Πανάγια Προσκυνήματα και ανεφέρθη εις τας ανάγκας συντηρήσεως των Προσκυνημάτων αυτών, αι οποίαι είναι μεγάλαι, με πρόσφατον παράδειγμα τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Επί τούτοις εγένετο η ανταλλαγή των δώρων και ο Σεβασμιώτατος, ζητήσας την ευλογίαν του Μακαριωτάτου διά να λειτουργήση εις τον Πανάγιον Τάφον, ανεχώρησεν διά την συνέχισιν του προσκυνήματος αυτού.

0702jer (1).jpg

0702jer (2).jpg

0702jer (3).jpg

0702jer (4).jpg

0702jer (5).jpg

0702jer (6).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.