Χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Βτελέστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η λειτουργία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Επιτροπεία Καΐρου, στην Αίγυπτο.

 

Μετά από την τέλεση της λειτουργίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δέχθηκε τον όμιλο των Ελλήνων Προσκόπων, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Αλεξανδρινό προκαθήμενο.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον πατριαρχικό επίτροπο Καΐρου, μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, επισκέφθηκε το Ελληνικό Γηροκομείο της ελληνικής παροικίας, όπου ευλόγησε και ευχήθηκε στους γέροντες του ιδρύματος και τους δώρισε γλυκά.

Ακολούθησε η επίσκεψη και η ανταλλαγή ευχών με τους ασθενείς του παρακειμένου ελληνικού Νοσοκομείου, αλλά και με τους τροφίμους του Αραβοφώνου Ορθοδόξου Γηροκομείου του Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως.

Ο πατριάρχης Θεόδωρος έτυχε θερμής υποδοχής όχι μόνον από τους Ορθόδοξους Έλληνες και τους αραβόρφωνους προσκόπους, αλλά και από αντιπροσωπεία Κοπτών χριστιανών νέων, οι οποίοι έψαλαν στα κοπτικά αλλά και στα ελληνικά χριστουγεννιάτικους ύμνους και τροπάρια.

* Το βίντεο είναι του ομογενή δημοσιογράφου Νικόλαου Κάτσικα, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αίγυπτο.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.