Ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αποκάλεσε τον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές «ιερό πόλεμο», κηρύττοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο σταυροφορία.

Οι αναφορές του Κύριλλου έγιναν την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο άγιος πολιούχος της Μόσχας και προστάτης του ρωσικού στρατού.

«Σήμερα, ενώ οι στρατιώτες μας συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι επιθετικότητα, κατοχή ή προσπάθεια να επιβάλλουμε κάποια ιδεολογία σε άλλους ανθρώπους και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την υποστήριξη προς συγκεκριμένες κυβερνήσεις. Αυτή είναι μια μάχη ενάντια στον τρομακτικό εχθρό που δεν διασπείρει το κακό μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά επίσης απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα».

«Σήμερα, το αποκαλούμε αυτό τρομοκρατία του κακού», πρόσθεσε.

«Για αυτό λοιπόν ο πόλεμος στην τρομοκρατία σήμερα είναι ο σημερινός ιερός πόλεμος. Προσεύχομαι στον Θεό ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα το καταλάβουν και θα πάψουν να διαχωρίζουν τους τρομοκράτες σε καλούς και κακούς όπως και να συνδέουν τον πόλεμο στην τρομοκρατία με τα δικά τους συμφέροντα».

«Ας προσευχηθούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του έθνους πάντα και υπό όλες τις συνθήκες πρέπει να παραμείνουν πιστές στην πνευματική αρχή που καθοδηγεί τη συμμετοχή τους μόνο στον πόλεμο ενάντια στο κακό, στον αγώνα για δικαιοσύνη και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», πρόσθεσε ο πατριάρχης Κύριλλος.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.