Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Την 30η Οκτωβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο πλαίσιο της διαρκούς ποιμαντικής μέριμνας για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, επισκέφθηκε τα Ελληνικά σχολεία του Καΐρου, την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο Σχολή.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχης Αλεξανδρείας στα Ελληνικά εκπαιδευτήρια ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί. Ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου πήγε στο παρεκκλήσιο των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου προσευχήθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών λειτουργών και της μαθητιώσης νεολαίας.

επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχης Αλεξανδρείας στα Ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου

Έξω από το Ναό των Ελληνικών Σχολείων του Καΐρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στάθηκε ενώπιον της προτομής της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Στέλλας Κυριάζη, όπου ανέπεμψε δέηση υπέρ αναπαύσεως αυτής ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στο σπουδαίο έργο της, που ήταν πάντα στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Ελληνικής Κοινότητας.

Ακολούθως, ξεκίνησε η επίσκεψη του Πατριάρχου στα Ελληνικά Σχολεία, από το νηπιαγωγείο της Αχιλλοπουλείου. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του, τραγούδησαν και έδειξαν τις ζωγραφιές τους.

επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας στα Ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου

Αμέσως μετά, στο εμβληματικό κτήριο του Σπετσεροπούλειου Ιδρύματος, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες του Δημοτικού. Μίλησε με τα παιδιά όλων των ηλικιών και συμμετείχε στο μάθημά τους. Επόμενος σταθμός του Πατριάρχου η Αμπέτειος Σχολή. Η συνάντηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έγινε στο αμφιθέατρό της. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα επικείμενα ταξίδια του στα βάθη της Δυτικής Αφρικής και στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που κάνει το Πατριαρχείο, το οποίο χαίρει αναγνώρισης και από τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών που ταξιδεύει.

Τόσο ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γιώργος Ψάνης όσο και της Αμπετείου κ. Χρήστος Παπαθανασίου, απεύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τον Πατριάρχη.

επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας Ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσο Αναστασίου.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν καθ’ όλη την επίσκεψή του η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ. κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και ο Κοινοτικός Επίτροπος και Μέλος της Εφορείας Εκπαιδευτηρίων κ. Ανδρέας Ρούσσος. Επίσης, παρόν ήταν και ο κ. Άγγελος Αθανασούλης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Ελληνικά εκπαιδευτήρια Καΐρου

 

Διαβάστε όλες τις σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 31 Οκτωβρίου 2018 από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.