Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άκκρα, συμπαραστατούμενος από τους Σεβεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιο και Άκκρας κ. Νάρκισο και σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας.

Η εκκλησιαστική χορωδία του Καθεδρικού Ναού απέδωσε εξαιρετικά όλους τους ύμνους, κάτι που συγκίνησε ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο Θεόδωρο, ο οποίος και την ανακήρυξε ως την καλύτερη εκκλησιαστική χορωδία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την οποία παρακολούθησαν Έλληνες, Ρώσοι, Λιβανέζοι, Αιγύπτιοι και Γκανέζοι πιστοί, οι οποίοι από πολύ νωρίς κατέκλυσαν το εσωτερικό του Καθεδρικού και τον προαύλιο χώρο.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Θεία Λειτουργία στην Γκάνα 2018

Αλεξανδρείας Θεία Λειτουργία Γκάνα

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Βασίλειο Κουάμε Λάμπι και τον ευχαρίστησε για την ακούραστη εργασία και προσφορά του στον Αμπελώνα του Κυρίου. Επίσης, παρασημοφόρησε με τον «Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα» την κα. Άντρη Μαραγκού από την Κύπρο και τον καπετάνιο Κωνσταντίνο Δερμιτζή από την Καβάλα, για την πολύχρονη προσφορά τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Πρόξενοι της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Βελγίου, ο Αποστολικός Νούντσιος, εκπρόσωποι διάφορων Χριστιανικών Ομολογιών και οι τοπικοί παραδοσιακοί άρχοντες.

Μετά την Θεία Λειτουργία τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα και ακολούθησε γεύμα αγάπης για όλο το εκκλησίασμα. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευχαρίστησε τα παιδιά για την όμορφη γιορτή που ετοίμασαν και τους ζήτησε να είναι πάντοτε κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία Του, που είναι η μόνη πηγή ελπίδας, χαράς, αγάπης και πραγματικής ειρήνης.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Θεία Λειτουργία στην Γκάνα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Γκάνα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Γκάνα 2018

Μετά το γεύμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος συναντήθηκε με τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γκάνας, έδωσε τις απαραίτητες νουθεσίες και κατευθύνσεις, συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην χώρα, αναφερόμενος πολλάκις στα γερά θεμέλια που έβαλε στην Γκάνα ο Μητροπολίτης κυρός Ειρηναίος Ταλαμπέκος.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Θεία Λειτουργία στην Γκάνα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Γκάνα

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 5 Νοεμβρίου 2018 από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.