Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Εγκαίνια της Ανακαινισμένης Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα. Την 4η Δεκεμβρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος Θεόδωρος τέλεσε επίσημα εγκαίνια της εκ βάθρων ανακαινισμένης Μονής του Οσίου Σάββα, η οποία είχε υποστεί εσωτερικά και εξωτερικά, σε όλους τους χώρους, ανεπανόρθωτες στατικές και υλικές φθορές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών της Μεγάλης Πόλεως.

Συγκινημένος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, αναφέρθηκε στην ιστορία του παρελθόντος, σχετικά με τις ανακινήσεις της Μονής, λέγοντας πως έγιναν επί των Πατριαρχών Αλεξανδρείας Νικολάου του Στ΄ και Πέτρου Ζ΄, με τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Κύκκου της Κύπρου.

Ο Πατριάρχης συγκινημένος ευχαρίστησε, τόσο τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, για την εποπτεία και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, όσο και τον Προϊστάμενο της Μονής, Θεοφιλέστατο Εψηφισμένο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, για την χρηματοδότησή του, με συνδρομές ευσεβών πνευματικών του τέκνων, τους απένειμε δε Ευεργετήριο Πατριαρχικό Γράμμα, για την συνεισφορά τους αυτή.

Εγκαίνια Μονής Οσίου Σάββα Αλεξάνδρεια

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.