Φωτογραφίες/Ρεπορτάζ Μάρα Μπέκα

Tην χριστιανική ζωή της Κρήτης, των Ορθοδόξων Μοναστηριών και μνημείων αποφάσισαν να γνωρίσουν από κοντά οι επίσημοι παρατηρητές-εκπρόσωποι των μη Ορθόδοξων Εκκλησιών που βρίσκονται στη Κρήτη, στο πλαίσιο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Κολυμπάρι Χανίων.

Οι παρατηρητές έκαναν γνωστή την παρουσία τους στην εναρκτήρια ομιλία της Πανορθόδοξης Συνόδου και θα εμφανιστούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο άλλη μία φορά στην λήξη των εργασιών της συνόδου, προκειμένου να καταγράψουν τα αποτελέσματα τα οποία θα μεταφέρουν στους πιστούς των εκκλησιών τους.

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν μια σειρά επαφών με τους επίσημους φορείς της Κρήτης, όπως και μια σειρά επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών.

Η επίσκεψη τους ξεκίνησε με πρώτη ξενάγηση, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών, δίπλα στον Άγιο Μηνά και συνεχίζεται αυτή την ώρα με την επίσκεψή τους στη Μεγάλη Παναγιά στην Νεάπολη, στη Μονή Κρεμαστών και στην Παναγία Κερά στην Κριτσά.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας των μη Ορθόδοξων Εκκλησιών, Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αυστρίας Graz, Γρηγόριος Λαρετζάκης δήλωσε στο ekriti.gr: Σκοπός των αντιπροσώπων είναι η παρατήρηση και η έκθεση μελέτης, σχετικά με το αποτέλεσμα των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου. Ο ενθουσιασμός που επικρατεί για την μεγάλη και αγία ιστορική σύνοδο καταγράφεται καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια από τους παρατηρητές, που περιμένουν και αυτοί όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, τις αλλαγές στην ζωή των χριστιανών. Η παρουσία τους είναι διακριτική όπως αρμόζει.

Χθες οι παρατηρητές συνάντησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία των συνοδών των εκπροσώπων απο΄την πλευρά της Ορθόδοκης Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιου Βερνιδάκη και του καθηγητή της Ορθόδοξης Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αυστρίας Γρηγόριου Λαρεντζάκη. Μαζί του και είναι ο Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης. Ενώ την σειρά ξεναγήσεων πραγματοποιεί η Κρητικιά ξεναγός Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη.

Οι εκκλησίες που πήραν μέρος στην αποστολή των παρατηρητών, είναι: Η Κοπτική Αθηνών, η Αρμένικη, η Ρωμαιοκαθολική, η Παλαιοκαθολική, η Συριανή, η Παγκόσμια Λιθουρανική, η Εκκλησία της Μέσης Ανατολής, του Παγκόσμιου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

2408para (1).jpg

2408para (2).jpg

2408para (3).jpg

2408para (4).jpg

2408para (5).jpg

2408para (6).jpg

2408para (7).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.