Το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Πίστη και γνώση: εξέλιξη επιστήμης και τεχνολογίας τον ΚΑ’ αιώνα. Ορθόδοξη προοπτική» άρχισε στις 12 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Danilovskaya».

Οργανωτές του φόρουμ ήταν η Παγκόσμια Ρωσική Παλλαϊκή Συνέλευση και ο Διεθνής κοινωνικός οργανισμός «Ένωση Ορθοδόξων χριστιανών γυναικών» με υποστήριξη του Τμήματος Εθνικής Πολιτικής, Διαπεριφερειακών Σχέσεων και Τουρισμού του Δημαρχείου Μόσχας.

Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου ο Πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνάις και Αναπληρωτής Προεδρος της Παγκόσμιας Ρωσικής Παλλαϊκής Συνελεύσεως τόνισε ότι «η πίστη και η γνώση είναι από τα πλέον καθιερωμένα θέματα της Παγκόσμιας Ρωσικής Παλλαϊκής Συνελεύσεως».

Ακολούθησε η εισήγηση του Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρυτάνεως του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

Το συνέδριο στα πλαίσια των δύο συνεδριάσεων της ολομέλειας θα ασχολείται με θέματα όπως «Διάλογος επιστήμης και πίστεως για την πνευματική ταυτότητα του προσώπου» και «Επιστημονική πρόοδος και θρησκευτική πίστη τον ΚΑ’: κοσμοθεωρία και ηθική».

Μετεχουν της εκδηλώσεως ο Πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνάις και Αναπληρωτής Προεδρος της Παγκόσμιας Ρωσικής Παλλαϊκής Συνελεύσεως, η Συμπρόεδρος της «Ενώσεως Ορθοδόξων χριστιανών γυναικών» και μέλος Γραφείου του Προεδρείου της ΠΡΠΣ» κα Ν. Ζούκοβα, πλήθος προσκεκλημένων, εκπρόσωποι επιστημονικών κύκλων, φοιτητές Πανεπιστημίων Μόσχας.

ECR_5659.jpg

ECR_5662.jpg

ECR_5680.jpg

ECR_5696.jpg

ECR_5730.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.