Αξιοσημείωτα όσα είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας  στο κήρυγμά του μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου για τις δοκιμασίες της ζωής μέσω της πίστης.

Ο Κύριος μας διδάσκει ότι μετά από μια επιτυχία, μετά από μια μεγάλη νίκη, δεν θα πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους να μας επαινούν, αλλά πρώτα απ ‘όλα να στρεφόμαστε στην προσευχή για να ευχαριστήσουμ τον Θεό για τη βοήθεια που παρασχέθηκε”

 

Ο κ. Δανιήλ σχολιάζοντας την απόσυρση του Ιησού στο βουνό είπε πως το βουνό αντιπροσωπεύει την συμβολική σχέση της γης με τον ουρανό:

“Το βουνό με τις κλήσεις προς αναρρίχηση, με τα πόδια, αποτελεί μια εξωτερική αναρρίχηση, αλλά καλεί επίσης σε μια εσωτερική πνευματική αναρρίχηση, στην πνευματική ανύψωση προς τον Θεό, που έρχεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους”. ανέφερε.

Επανέλαβε πως “Πρέπει να προσευχόμαστε όχι μόνο σε δύσκολους καιρούς, αλλά και για να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα τα οφέλη μας”

Τέλος στη μάχη με τους πειρασμούς σημείωσε πως πρέπει να προσευχόμαστε όπως στα μοναστήρια με την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με, τον αμαρτωλό!».

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.