Σε μια σεμνή και ζεστή εκδήλωση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Πατριάρχης κ.Θεόφιλος τίμησε με το παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου τον Μητροπολίτη Ταμασού κ.Ησαΐα.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει: «Την Παρασκευήν της Διακαινησίμου, 4ην /17ην Απριλίου 2015, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας μετά του Εξάρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εις Κύπρον Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, ηγούμενοι πεντηκονταμελούς ομάδος προσκυνητών εκ της Μητροπόλεως Ταμασού και της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου εις Κύπρον, επεσκέφθησαν το Πατριαρχείον, εν συνεχεία της προσκυνήσεως εις τον Πανάγιον Τάφον και της λιτανείας, την οποίαν είχον εις τα εν τω Ναώ της Αναστάσεως προσκυνήματα.

Την ομάδα ταύτην και τους ηγουμένους αυτής, Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου.

Κατά την επίσκεψιν ταύτην ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού προσέφερεν εις τον Μακαριώτατον ξυλόγλυπτον εικόνα της Θεοτόκου επί ξύλου καρυδέας και ξύλινον κιβώτιον σκαλιστόν ψηφιδωτόν ως λειψανοθήκην, δείγμα της ευλαβείας και της αγάπης αυτών προς το Πατριαρχείον και τα Πανάγια Προσκυνήματα.

Ο Μακαριώτατος εκαλωσώρισεν τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ταμασού και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Βόστρων κ. Τιμόθεον και τους προσκυνητάς εκ της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, λέγων ότι είναι ιδιαιτέρως ευλογημένοι, διότι επισκέπτονται την Αγίαν Γην και ιδιαιτέρως την Ιερουσαλήμ, η οποία εποτίσθη από το σταυρικόν αίμα του Χριστού και η οποία εφιλοξένησε εις το χώμα αυτής τον Τάφον εις τον οποίον ετάφη και επί του οποίου ανέστη ο Κύριος.

Ο Μακαριώτατος υπεγράμμισεν ιδιαιτέρως την σημασίαν και της Εξαρχίας του Πατριαρχείου εις Κύπρον, ως προέκτασιν και προβολήν του Παναγίου Τάφου.

Υπεγράμμισεν ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού υπέρ του Πατριαρχείου και των Παναγίων Προσκυνημάτων διά της φιλοξενίας μελών του ποιμνίου του Πατριαρχείου εις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως αυτού, διά της αναλήψεως προσκυνηματικών εκδρομών ως και αύτη και εις αναγνώρισιν του ενδιαφέροντος αυτού απένειμε αυτώ την τιμητικήν διάκρισιν του Ανωτέρου Ταξιάρχου του παρασήμου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

Συγκεκινημένος ο Μητροπολίτης Ταμασού ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον διά την τιμητικήν διάκρισιν και υπεσχέθη ότι δι᾽ όλων των δυνάμεων αυτού θα συνεχίση την διά ποικίλων τρόπων συμπαράστασιν αυτού προς τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον φρουρόν τούτων, το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εις Κύπρον, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, υπεγράμμισεν ιδιαιτέρως την βοήθειαν, την οποίαν έσχεν παρά του Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαίου κατά την διάρκειαν της ιδρύσεως της Εξαρχίας του Πατριαρχείου και μετά ταύτην και ωσαύτως την βοήθειαν, την οποίαν είχε από μέλη της προσκυνηματικής ομάδος ταύτης».

1904tamas.jpg

1904tamas1.jpg

1904tamas2.jpg

1904tamas3.jpg

1904tamas4.jpg

1904tamas5.jpg

1904tamas6.jpg

1904tamas7.jpg

1904tamas8.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.