Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Το απόγευμα της Τρίτης 6ης Νοεμβρίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β', συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Εξοχ. κ. Daniel Kablan Duncan. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε θερμά δεκτός από τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αντιπρόεδρος καλωσόρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο όνομα του Προέδρου που απουσιάζει στο εξωτερικό.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Προεδρικό Μέγαρο Ακτής Ελεφαντοστού

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία στην όμορφη χώρα της Ακτής, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην χώρα, τον ευχαρίστησε για την συμπαράσταση της πολιτείας στο έργο της Εκκλησίας και στην συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε όλη την Αφρικανική ήπειρο αλλά και την στήριξή του από το φιλόξενο Αιγυπτιακό κράτος.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Προεδρικό Μέγαρο της Ακτής Ελεφαντοστού

Ο Αντιπρόεδρος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για το έργο του και υποσχέθηκε πως η πολιτεία θα είναι πάντοτε αρωγός σε όλες τις δραστηριότητες της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην χώρα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα παιδιά και την νεολαία. Αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και στην συνέχεια μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Αιγύπτου. Από πλευράς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος και Άκκρας κ. Νάρκισος, ο π. Αθανάσιος Καγιέμπε, ο π. Ιερεμίας και ο Πρόεδρος των Ορθοδόξων Κοινοτήτων.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Προεδρικό Ακτής Ελεφαντοστού

Αργά το απόγευμα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο επισκέφθηκε στο κατάλυμά του ο Υπουργός Άμυνας κ. Hamed Bakayoko. Αργότερα, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Αιγυπτιακή Πρεσβεία, όπου και έγινε θερμά δεκτός από τον Εξοχ. Πρέσβη κ. Mohamed Hamzawy. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Πρέσβεις του Λιβάνου, της Ρωσίας και της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Επιτετραμμένος της Αποστολικής Νουντσιατούρας και κόπτες ιερείς.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Προεδρικό της Ακτής Ελεφαντοστού

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον κύριο Πρέσβη για την αγάπη του και την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Σίσι για την αρωγή και προστασία που προσφέρει η Αιγυπτιακή πολιτεία στο ιστορικό Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την λύπη του για το πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα με στόχο κόπτες Χριστιανούς στην Άνω Αίγυπτο και ευχήθηκε η ειρήνη του Θεού να βασιλεύσει στην Αίγυπτο και σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 7 Νοεμβρίου 2018 από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Προεδρικό Μέγαρο Ακτής Ελεφαντοστού

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Προεδρικό Μέγαρο της Ακτής Ελεφαντοστού 2018

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.