Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Το πρωί του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μετέβη οδικώς στην πολή Λάρτε.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι τοπικοί άρχοντες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο και την συνοδεία του, με την παρουσία του Παραδοσιακού Βασιλιά της περιοχής.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινιάζει Τμήμα Πληροφορικής στην Ορθόδοξη Τεχνική Σχολή στην Γκάνα

Ο Βασιλιάς καλοσώρισε τον Θρησκευτικό Ηγέτη και τον ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τους κατοίκους της περιοχής, όχι μόνο με τις πολύ ζωντανές ενορίες αλλά και με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και δη της αξιόλογης Τεχνικής Σχολής του Αγίου Πέτρου.

Τεχνική Σχολή στην Γκάνα

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος με την σειρά του ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς άρχοντες για την θερμή υποδοχή και για την στήριξη του έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στηρίζει την εκπαίδευση των νέων και ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους να αγαπάνε και να στηρίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Εκκλησίας, που φτιάχνονται με πολλή αγάπη προς όφελος της νεολαίας.

Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας εν πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου, όπου εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία.

Μετά την Δοξολογία συνοδευόμενος από την νεολαία μετέβη στην Πρότυπη Τεχνική Σχολή Αγίου Πέτρου, όπου τέλεσε Αγιασμό και εγκαινίασε την νέα υπερσύγχρονη αίθουσα πληροφορικής. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος βαθιά συγκινημένος μίλησε στους σπουδαστές και τόνισε πως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στηρίζει την νεολαία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την βοηθήσει να προλάβει την τεχνολογία, που τρέχει προς την ανάπτυξη με ταχύτατους ρυθμούς.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινιάζει Τμήμα Πληροφορικής Γκάνα

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, η οποία εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την Τεχνική Σχολή του Λάρτε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Μεταλλίδη και στον εμψυχωτή της κ. Νόστη Ψαρρά, καθώς και στον Ιεραποστολικό Οργανισμό OCMC. Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της χώρας για την φιλοξενία και προστασία που προσφέρει στον ίδιο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γκάνας.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινιάζει Τμήμα Πληροφορικής Τεχνική Σχολή Γκάνα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Ορθόδοξη Τεχνική Σχολή στην Γκάνα

Ακολούθως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρακολούθησε μάθημα πληροφορικής στην νεο-εγκαινιασθείσα αίθουσα και ξεναγήθηκε στις αίθουσες και τα εργαστήρια της Τεχνικής Σχολής.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινιάζει Τμήμα Πληροφορικής στην Ορθόδοξη Τεχνική Σχολή Γκάνα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινιάζει Τμήμα Πληροφορικής Ορθόδοξη Τεχνική Σχολή Γκάνα

Στο παρεκκλήσιο της Σχολής εψάλη Δοξολογία και ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στον ιερό Κλήρο ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας αγγλόφωνου εκκλησιαστικού σεμιναρίου στην Γκάνα, για να καλύψει τις ανάγκες των αγγλόφωνων υποψήφιων κληρικών στην Δυτική Αφρική.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Γκάνα 2018

Στην περιοδεία του στο Λάρτε, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος συνοδευόταν από τον οικείο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ. Νάρκισο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο, τον ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, την Πρόξενο της Κύπρου κα. Μαριάνα Γαβριήλ, τον Πρόξενο του Βελγίου κ. Δημήτριο Αβραάμ, την κα. Άντρη Μαραγκού, Έλληνες πάροικους κ.ά.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Γκάνα 2018

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Τμήμα Πληροφορικής Γκάνα

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 4 Νοεμβρίου 2018 από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.