Την πρωίαν του Σαββάτου, 13ην/26ην Μαρτίου 2016, ο Governοr-Κυβερνήτης της Πολιτείας Missouri των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Jay Nixon μετά κλιμακίου συνεργατών αυτού επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον Κυβερνήτην και την συνοδείαν αυτού εδέχθη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Εις το πλαίσιον της συναντήσεως ταύτης ο Μακαριώτατος ωμίλησε περί των σχέσεων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μετά των Η.Π.Α., αναφερόμενος ειδικώς εις το ότι ως Αρχιμανδρίτης συμμετέσχε εις την συνάντησιν του μακαριστού Πατριάρχου Διοδώρου μετά του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Clinton, εις την εν Βηθλεέμ Βασιλικήν της Γεννήσεως ως Πατριάρχης εδέχθη τον Πρόεδρον των Η.Π.Α. κ. Bush και εις το Πατριαρχείον εδέχθη τον πρώην Πρόεδρον των Η.Π.Α. κ. Jimmy Carter.

Ο Μακαριώτατος, επίσης ανεφέρθη εις το ειρηνικόν έργον του Πατριαρχείου, το οποίον συμβάλλει εις την από κοινού συνύπαρξιν των οπαδών των τριών θρησκειών, της Ιερουσαλήμ παραμενούσης ως πόλεως διά δύο λαούς και τρία θρησκεύματα.

Ωσαύτως ο Μακαριώτατος ανεφέρθη εις την προωθουμένην νυν μελέτην αποκαταστάσεως του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, 200 έτη μετά την ανέγερσιν αυτού, διά δωρεών ευσεβών προσκυνητών.
Ο κ. Jay Nixon ηυχαρίστησε τον Μακαριώτατον διά τον δοθέντα αυτώ χρόνον, διά την επίσκεψιν και διά τας σκέψεις και τοποθετήσεις Αυτού, τας οποίας εδεσμεύθη να αξιοποιήση καταλλήλως διά την στήριξιν των Χριστιανών της Αγίας Γης και την ειρήνην εις αυτήν.

 

 

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.