Ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Κύπρο μαζί με το Σύμβουλο της Εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου Πέτρο Σολωμού και τον Ρ. Πορφύριο μέλος της Αδελφότητας της Εξαρχίας επισκέφθηκαν τη Διοίκηση Καταδρομών Κύπρου την 1η Μαρτίου 2017.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων και οι συνοδοί του, έτυχαν θερμής υποδοχής από το Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών, τον Υποδιοικητή της, Αξιωματικούς και καταδρομείς των μονάδων που εδρεύουν στη περιοχή.
Στην υποδοχή παρευρέθηκαν επίσης και ο διοικητής της 31ης της 32ας Μοίρας καθώς και ο διοικητής της 35ης Μοίρας.

Κατά τη επίσκεψη ο Πανιερώτατος μαζί με το πάτερ Ανδρέα Βορκά Ιερέα της περιοχής τέλεσαν Αγιασμό επ ευκαιρία της 1ης του μήνα Μαρτίου στο παρακείμενο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Χρυσόστομο, Αξιωματικοί έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Χρυσοστόμου, του Αγίου Γεωργίου και από τον Ακάθιστο Ύμνο υπέρ της Θεοτόκου, το Υπερμάχω.

Ο Πανιερώτατος αφού μίλησε προς όλους τους παρευρισκομένους για τις Ιδιαίτερες σχέσεις του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Εθνική Φρουρά και ιδιαίτερα με τη Διοίκηση Καταδρομών ακολούθως μίλησε για το νόημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, τους ευχήθηκε καλή Τεσσαρακοστή και επέδωσε σε όλους εικονίτσες.

Ο Διοικητής παρουσία του Υποδιοικητή και των Διοικητών των Μοιρών τίμησε τον Έξαρχο και δόθηκαν αναμνηστικά δώρα τόσο στο ίδιο όσο και στη συνοδεία του.
Από μέρους του Εξάρχου δόθηκαν επίσης αναμνηστικά δώρα στο Διοικητή, Υποδιοικητή καθώς και στους διοικητές όλων των Μοιρών.
Ακολούθως έγινε ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους της Διοίκησης.
Ως γνωστό μετά από τη Ίδρυση της 32ας Μοίρας Καταδρομών, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, φιλοξενούσε στη Μονή Του Αγίου Χρυσοστόμου παρά το Κουτσοβέντη, ολόκληρη τη Μονάδα μέχρι τις 15 Αυγούστου 1974 ημέρα κατάληψης της Μονής από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Έξαρχος τη περίοδο εκείνη ήταν ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου.
Η Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου, όπως και η Μονή της Παναγίας της Αμψιθιώτισσας παρά το Συγχαρί, Ιδιοκτησία του Πατριαρχείου, φιλοξενούσαν αρχικά μέρος της Ελληνικής Μεραρχίας και ακολούθως Μονάδες της Εθνικής Φρουράς.
Σήμερα μαζί με τη Μονή του Αγίου Γεωργίου Ρηγάτη και αυτή ιδιοκτησία του Πατριαρχείου, παρά τα χωριά Κυρά και Φιλιά Μόρφου στενάζουν κάτω από τη μπότα του Τούρκου κατακτητή.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.