του Αρχιμ. Μάρκου Θεοδόση

Κορυφή της περιοδείας του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ στην Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, υπήρχε η συνάντησις με τον Εξοχώτατον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Χέρι Ρατζαοναριμαμπιανίνα την 3η Ιουνίου στο Προεδρικό Μεγάρο.

Συνόδευσαν τον Μακαριώτατο ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη κ. Cherif Abbas, ο Εντιμότατος Πρόξενος της Ελλάδος και Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης και ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Θεοδόσης και ο Αφρικανός Ιερέας π. Στέφανος.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας παρασημοφώρισε τον Πρόεδρο με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου μετά αστέρος. Ο Μακαριώτατος ανέφερε στον Εξοχώτατο Πρόεδρο την δισχιλιετή ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική ΄Ηπειρο και το ποιμαντικό, ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου με σκοπό την ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών και άλλων ιδρυμάτων για τις ανάγκες των Αφριακανώ και Ελλήνων στην Αφρική.

Ο Προκαθήμενος έκανε ιδικό λόγο για το τεράστιο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Μαδαγασκάρη, με πενήντα ναούς, 35 σχολεία και 22 ιατρικά κέντρα, 4 ορφανοτροφεία και 2 γηροκομεία, και κυρίως για το νέο Πανεπιστήμιο στην πόλη Manakara. Ο Μακαριώτατος έδωσε συνέντευξη τύπου και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο της νήσου Μαδαγασκάρης ευημερία, ως επίσης ειρήνη και δύναμη στον Πρόεδρο και στις Αρχές.

alexandr_madagaskar1.jpg

alexandr_madagaskar3.jpg

alexandr_madagaskar4.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.