Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας - Κύπρος - Γράφει το Pyramisnews - Μία εκκλησία που θα συγκεντρώνει τις προσευχές όλων των επαναπατρισθέντων Κυπρίων από τις χώρες της Αφρικής, κατασκευάζει αυτόν τον καιρό το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Κύπρο, ως ένα αντίδωρο όσων εκείνοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν τόσο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής όσο και γενικότερα στον Απόδημο Ελληνισμό της Μαύρης Ηπείρου.

Πρόκειται για τον αφρικάνικου τύπου ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, που εδώ και κάποιους μήνες κτίζεται στην περιοχή Γέρι, 10 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, σε περιοχή που εδώρησε στο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ένας ναός που σχεδόν ολοκληρώνεται και ουσιαστικά απομένουν μόνον τα κτίρια που θα τον περιβάλλουν, έτσι ώστε στο χώρο αυτό, να δημιουργηθεί ένας πραγματικός πνευματικός και θρησκευτικός λιμένας για τους Κυπρίους που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις χώρες της Αφρικής όπου πέρασαν πολλά χρόνια της ζωής τους και τώρα βρίσκονται στη Μεγαλόνησο.

Ένας χώρος που θα αποτελεί τον τόπο συνάντησης ανθρώπων που έχουν να μοιραστούν τις ίδιες μνήμες, τις ίδιες θύμησες, από τη Νότιο Αφρική, το Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια, την Αίγυπτο και τόσες ακόμη χώρες, όπου μεταλαμπαδεύεται το φως της Ορθοδοξίας, απ΄άκρη σ΄άκρη της αφρικανικής ηπείρου.

Στο χώρο αυτό, που ήταν ένα όνειρο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, προσφορά προς τους επαναπατρισθέντες Κυπρίους, το οποίο τώρα γίνεται πλέον πραγματικότητα, με την Εξαρχία στην Κύπρο ήδη να αρχίζει να προγραμματίζει σε μερικούς μήνες τα εγκαίνια του περικαλλούς ναού του Αγίου Νεκταρίου, μας εξιστορεί και μας παρουσιάζει τον χώρο και την εκκλησία ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο αρχιμανδρίτης π. Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης:

Κύπρος: Μία πνευματική όαση για τους επαναπατρισθέντες της Αφρικής από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Κύπρος: Μία πνευματική όαση για τους επαναπατρισθέντες της Αφρικής από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Κύπρος: Μία πνευματική όαση για τους επαναπατρισθέντες της Αφρικής από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.