Με αφορμή την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που διοργάνωσε το Ίδρυμα Al-Azhar στο Κάϊρο της Αιγύπτου, είχαμε και μία διαχριστιανική συνάντηση κορυφής κατά την Οικουμενική Προσευχή που έλαβε χώρα στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις και σκοτώθηκαν δεκάδες Κόπτες Χριστιανοί, την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι τρεις Πάπες: ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ και ο Πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος Β’, προσευχήθηκαν για τους πρόσφατους μάρτυρες της Κοπτικής Εκκλησίας και υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

πατριάρχης

Αυτή η κοινή εμφάνιση των τριών Παπών και του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία και πρέπει να εξαρθεί η σημασία αυτού του γεγονότος.
Ας θυμηθούμε τις σημαντικές δηλώσεις των Προκαθημένων στην Αίγυπτο:

Οικουμενικός Πατριάρχης:

Το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η έννοια της τρομοκρατίας είναι ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος:

Στην δυσκολότατη αυτή εποχή της τρομοκρατίας, κατά την οποία διώκεται, αμφισβητείται και απειλείται η πίστη στον Ιησού Χριστό, ας υψώσουμε μεταξύ μας ως τείχος προστασίας ενάντια στην βαρβαρότητα χέρια ομόνοιας, αλληλεγγύης και αγάπης.

Πάπας Φραγκίσκος:

Ας δηλώσουμε όλοι μαζί το ασύμβατο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους.

Π.Α.Α.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.