Συνέντευξη στο κανάλι του Πατριαρχείου Ρουμανίας TRINITAS TV παραχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την Βουδαπέστη, όπου μίλησε για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τις αδελφικές σχέσεις με το Φανάρι αλλά και για τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου.

Επίσης ο Πατριάρχης του Γένους ανακοίνωσε την πρόσκληση που ήδη από πέρσυ, μετά την Αγία Σύνοδο της Κρήτης, του είχε απευθύνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ για να παραστεί στα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2018 στο Βουκουρέστι.

”Κάθε φορά που επιστρέφω στην Ρουμανία αποτελεί για εμένα αγαλλίαση και τιμή, πόσο μάλλον όταν θα έρθω για ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό γεγονός, όπως θα είναι τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού στην καρδιά του Βουκουρεστίου” τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης του Γένους υπογράμμισε: ”Παρακολουθούμε από το Φανάρι την μεγάλη και πολυποίκιλη δραστηριότητα της Εκκλησίας της Ρουμανίας και όλα πραγματοποιούνται εις Δόξαν Θεού. Είμαστε υπερήφανοι για την θυγατέρα και τώρα αδελφή μας Εκκλησία της Ρουμανίας”.

”Ο αδελφός Άγιος Ρουμανίας έχει όχι μόνο υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα, αλλά έχει και βαθιά Θεολογική μόρφωση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.