Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως που έγινε το 326 μ.Χ.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λύδδης κ.Δημήτριος.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρεται:

«Το Σάββατον, 13ην /26ην Σεπτεμβρίου 2015, ετελέσθη θεία Λειτουργία εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως επί τη μνήμη των Εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως, τα οποία έλαβον χώραν το έτος 326 μ.Χ., άμα τη ανοικοδομήσει του μεγαλοπρεπούς τούτου Ναού, η οποία ήρχισε το έτος 326μ.Χ. με εντολήν του αυτοκράτορος αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου και με την παρουσίαν και τας ενεργείας της μητρός αυτού αυτοκρατείρας Αγίας Ελένης και του Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Μακαρίου.

Της θείας Λειτουργίας ταύτης προεξήρξεν ο Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος, συλλειτουργούντων αυτώ του εκ της Εκκλησίας της Κύπρου παρεπιδημούντος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και των ιερέων της συνοδείας αυτού, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, Ιερέων και διακόνων, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και μετέχοντος εκκλησιάσματος εκ προσκυνητών προσελθόντων διά την εορτήν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εκ Ρωσίας, Ελλάδος, Ρουμανίας, Ουκρανίας Κύπρου και Μολδαυίας.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν η Αρχιερατική Συνοδεία ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία, ένθα εδέχθη αυτήν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ομού μετά της συνοδείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και των ιερέων αυτού και του Προέδρου του Συλλόγου «Οι φίλοι των Αγίων Τόπων» της Κύπρου κ. Παναγιώτου Παντελή, ο οποίος προσέφερεν εις τον Μακαριώτατον τας αγιογραφημένας εικόνας διά την συμπλήρωσιν των εικόνων του εικονοστασίου της Εκκλησίας του Πκέα.

Η ακολουθία αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πατριαρχείου».

2709jer.jpg

2709jer1.jpg

2709jer2.jpg

2709jer3.jpg

2709jer4.jpg

2709jer5.jpg

2709jer6.jpg

2709jer7.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.