Την Πέμπτην, 8ην / 21ην Ιουλίου 2016, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή του αγίου μάρτυρος Προκοπίου. Ο Άγιος μάρτυς Προκόπιος κατήγετο εκ Καισαρείας της Παλαιστίνης, ήτο στρατιωτικός και εκλήθη δι᾽ οράματος ως ο Απόστολος Παύλος προς τον Χριστόν και ωμολόγησε και εκήρυξεν Αυτόν και εμαρτύρησεν υπέρ του ονόματος Αυτού περί το 303 μ.Χ. επί βασιλέως Διοκλητιανού.

Διά την μνήμην του αγίου Προκοπίου ετελέσθη εις το επ᾽ ονόματι αυτού παρεκκλήσιον, το ευρισκόμενον επί του λόφου του καλουμένου Αμπού Τωρ, εις την Νότιον Νέαν Ιερουσαλήμ παρά τω παρεκκλησίω του αγίου Μοδέστου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωίαν της ως άνω ημέρας, ης προεξήρξεν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος, ηγούμενος της Μονής των Ποιμένων, συλλειτουργούντος του Ιεροδιακόνου π. Μάρκου και ψάλλοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Παπασταύρου και προσευχομένου εν κατανύξει εκκλησιάσματος μοναχών και μοναζουσών.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν, ο Επιστάτης του προσκυνήματος και καλώς συντηρών τούτο μοναχός Αντίοχος μετά της Γεροντίσσης Παισίας παρέθεσαν κέρασμα εις το εκκλησίασμα.

Εκ της Αρχιγραμματείας.

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.