Το Σάββατο, 15ην / 28ην Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Περεγιάσλαβ, Χμελνίτσκυ και Βισνέσκυ κ. Αλέξανδρος, ερχόμενος εξ Ουκρανίας μετά συνοδών αυτού.

Εφερε μετ᾽ εαυτού την εικόνα της Κοιμήσεως του Θεομητορικού Μνήματος, την οποίαν το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων είχε αποστείλει εις Ουκρανίαν, παρακλήσει του Ιερωτάτου Μητροπολίτου Ουκρανίας κ. Ονουφρίου προς περιφοράν διά διάστημα δύο μηνών περίπου εις διαφόρους περιοχάς της Ουκρανίας δι᾽ ενίσχυσιν των πιστών εις τας περιστάσεις και δοκιμασίας αυτών.

Τον Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Περεγιάσλαβ, Χμελνίτσκυ και Βισνέσκυ κ. Αλέξανδρον, παραδίδοντα την επιστρεφομένην εικόνα και ευχαριστούντα επί τούτω, εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, ως και τα δώρα της αγάπης, της εκτιμήσεως και της ευγνωμοσύνης της Εκκλησίας της Ουκρανίας και ευχαριστών ανταπέδωσεν αμοιβαίως, προσκαλών τον Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Αλέξανδρον να συλλειτουργήση μεθ᾽ Εαυτού εις το Πατριαρχικόν Συλλείτουργον επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου εις το Φρέαρ του Ιακώβ εις Σαμάρειαν.

0110.jpg

035.jpg

063.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.