Σημαντική συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου για τη δράση και τις θέσεις των Χριστιανών στα θέματα που απασχολούν τη Μέση Ανατολή.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) κ. Olav Fykse Tveit, υπό την συνοδεία της Διευθύντριας Επικοινωνίας Marianne Ejdersten, του πρώην βουλευτού της Ιορδανίας και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών κ. Όδε Καουάς, έγινε δεκτός από την Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου μετά τού Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτου και του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης,συζητήθηκε έντονα ο χριστιανικός χαρακτήρας της Ιερουσαλήμ, η θέση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και περί των δυνατοτήτων ανθρωπιστικής βοηθείας στα προβλήματα, τα οποία αυτοί αντιμετωπίζουν στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης και αλλού.

O Μακαριότατος εξέφρασε το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου για τη συνέχιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Συμβούλιον Εκκλησιών και της συνεργασίας με αυτό.

Στο τέλος της συναντήσεως ο Γενικός Γραμματεύς του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών προσέφερε σταυρόν και έμβλημα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στον Μακαριότατο, ο δε Μακαριότατος προσέφερε σε αυτόν, στην κα Marianne και τον κ. Όδε Καουάς εικόνα της Θεοτόκου και εικόνα του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.