Εκκλησία - Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας την πρώτη του ποιμαντική περιοδεία στην Ακτή Ελεφαντοστού, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου μετέβη στην πόλη Ακορέ, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο.

Εκεί τον υποδέχτηκε εκ μέρους της πολιτείας ο Δήμαρχος, οι παραδοσιακοί τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωπος του στρατού, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, ο Μουφτής της περιοχής, ο Ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, Ορθόδοξοι πιστοί και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος στο καλωσόρισμά του εξέφρασε την μεγάλη χαρά όλων των κατοίκων της πόλης που, για πρώτη φορά, την επισκέπτεται ένας θρησκευτικός ηγέτης, κι αυτό το θεωρούν όλοι μεγάλη τιμή. Δεσμεύτηκε δε πως η τοπική κοινωνία θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και τόνισε πως πάντα θα προσεύχεται για τους κατοίκους της φιλόξενης χώρας της Ακτής, για να βασιλεύει η ειρήνη του Θεού σε αυτήν την όμορφη χώρα, να υπάρχει πάντοτε ευημερία και όλοι μαζί να εργαστούν σκληρά για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στα μικρά παιδιά.

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του νέου Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη Ακορέ, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει Ιερό Ναό, σχολείο και κλινική.

Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Αργά το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος παρέστη σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Daniel Ayissi Aka, με την παρουσία υπουργών της Κυβερνήσεως, πρέσβεων, του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και Ορθόδοξων πιστών.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας ολοκλήρωσε την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Άκκρας και αναχώρησε για την Σιέρρα Λεόνε, για να πραγματοποιήσει την δεύτερή του ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γουινέας.

Στο αεροδρόμιο ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την Αβραμιαία φιλοξενία, τον Πρέσβη της Αιγύπτου και τον ιερό Κλήρο. Τελευταίο ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Νάρκισσο, για την άψογη προετοιμασία της επισκέψεως του και για το πολύ όμορφο και πνευματικό έργο που επιτελεί στην επαρχία του, προς δόξαν Κυρίου και προς όφελος του ποιμνίου του.

Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Θεόδωρος

Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Θεόδωρος

Νέο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο στην Ακτή Ελεφαντοστού Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.