Την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου υποδέχεται με αισθήματα πνευματικής χαράς και συγκίνησης η πόλη της Λεμεσού, με τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής να είναι το επίκεντρο καθώς από σήμερα, έως και την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, το μοναδικό Θεομητορικό Κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας τίθεται προς προσκύνηση του πιστού λαού. Το Θεομητορικό Κειμήλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου κομίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Γέροντας Εφραίμ. Στις 20:30 ακολουθεί Ιερά Αγρυπνία.

Η Αγία Ζώνη αφίχθη στην Κύπρο την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, και θα παραμείνει στη μαρτυρική Μεγαλόνησο προς ευλογία του πιστού λαού έως και τις 4 Μαρτίου.

Πρώτος σταθμός της Τιμίας Ζώνης ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι όπου παρέμενε έως το μεσημέρι της Κυριακής ΙΣΤ’ Ματθαίου. Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα αναχωρήσει από την Λεμεσό στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12μμ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.15πμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Αρχιερατίας του.

Από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου θα τελούνται κάθε βράδυ στις 20:30 Ιερές Αγρυπνίες.

Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα τελείται κάθε πρωί στις 7πμ ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκτός από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.15πμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Αρχιερατίας του.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 17:00 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Ναός καθημερινά θα είναι ανοιχτός από τις 6πμ έως αργά το βράδυ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.