Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2015 έλαβε χώρα στον κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του Μονάχου, την Λεόπολντστράσσε, μεγαλειώδης εορταστική εκδήλωση με δεκάδες μουσικές κομπανίες, περίπτερα εκθέσεων, παιδότοπους, παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους, αναπαραστάσεις φυσικών τοπίων βουνών και θαλάσσης κ.λ.π. Περίπου 300 χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιερατικής Ειτροπής του Μονάχου, η Ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου, της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, έλαβε μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις με δικό της περίπτερο, προβάλλοντας την ορθόδοξη ζωή και παράδοση των Ελλήνων Μονάχου και την λειτουργία της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου. Επίσης και εκπρόσωποι των άλλων ομολογιών και θρησκευμάτων είχαν τα δικά τους περίπτερα.

Το περίπτερο της εκκλησίας μας επισκέφθηκε και ο ευαγγελικός Επίσκοπος της Βαυαρίας και συνάμα πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας, κ. Δρ. Χάινριχ Μπέτφορντ-Στρομ.

Με πρόσκληση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση έλαβε μέρος και ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου με μουσική και χορούς της Μακεδονίας μας. Το χορευτικό συγκρότημα καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους βαυαρούς, γερμανούς και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου κ. Θεοδώρα Τζιτζιλάκη, το ΔΣ και τις χορεύτριες και χορευτές του Συλλόγου, για την άρτια εμφάνιση του χορευτικού.

Σε μια δύσκολη εποχή για την Πατρίδα μας η Εκκλησία μας και ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου, έδωσαν το δικό τους παρόν στο κέντρο της Ευρώπης και τα δικά τους μηνύματα για τα θέματα της Πατρίδας μας.

Corso-Leopld-1.jpg

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης με τον πρόεδρο της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Δρ. Μπεντφορντ-Στρομ (τέταρτος από αριστερά).
Foto: Friedemann Steck

Corso-Leopold-2.jpg

Μακεδονικοί χοροί με τη συμμετοχή του π. Αποστόλου. Μετά τον π. Απόστολο η πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου Μονάχου κ. Θεοδώρα Τζιτζιλάκη.
Foto: Wolfgang Roucka

Corso-Leopold-3t.jpg

Ο π. Απόστολος και ο Δήμαρχος Μονάχου κ. Ιωσήφ Σμιτ
Foto: Wolfgang Roucka

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.