Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εόρτασαν οι ελληνορθόδοξοι πιστοί του Μονάχου το φετινό Πάχα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιερατικής Επιτροπής του Μονάχου, και στις τρεις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, με αποκορύφωμα την περιφορά των επιταφίων και την τελετή της Αναστάσεως.

Η κεντρική εκδήλωση της περιφοράς του Επιταφίου έλαβε χώρα την Μ.Παρασκευή το εσπέρας στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Σαλβάτορκιρχε) χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρίστης κ. Βασιλείου. Έλαβαν επίσης μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο προιστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Πρεσβύτερος Θωμάς Καραμήτσος, ο Πρεσβύτερος Αλέξανδρος Κατερινόπουλος και ο Διάκονος Γεώργιος Σιώμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας περίπου δέκα χιλιάδες πιστοί έλαβαν μέρος την περιφορά από τον ναό στην κεντρική και ιστορική πλατεία του Ωδείου (Odeonsplatz) Μονάχου. Ο Περιφεριάρχης Άνω Βαυαρίας κ. Χρίστοφ Χίλλεμπραντ, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας κ. Σεεχόφερ και ο Δήμαρχος Μονάχου κ. Γιόσεφ Σμιτ συνόδευσαν την περιφορά και σε σύντομο χαιρετισμό τους, στην πλατεία, επήνεσαν τους ορθοδόξους Έλληνες για την τήρηση του ωραίου εθίμου σε δημόσιο χώρο, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Την ακολουθία της Αναστάσεως τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον προιστάμενο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Βλέτση, και τους Διακόνους Νικόλαο Τζώρτζη και Γεώργιο Σιώμο.

Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν τον ναό και τον περίγυρό του. Η αστυνομία Μονάχου αναγκάστηκε να κλείσει τον κεντρικό δρόμο μπροστά από την εκκλησία, για να μπορέσουν οι πιστοί μας να λάβουν μέρος στην τελετή της Ανάστασης και στη Θεία Λειτουργία.

Στον Εσπερινό της Αγάπης, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου, αναγνώστηκε το ιερό Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στην ελληνική, γερμανική αγγλική, ιταλική, γαλλική, πορτογαλλική, σερβοκροατική και τουρκική.

Φωτογραφίες: Ingrid Grossmann

Ostern-2015-01.jpg

Ostern-2015-1.jpg

Ostern-2015-2.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.