Όπως είναι γνωστό ο παγκοσμίου φήμης έλληνας μαθηματικός Κωνσταντινος Καραθεοδωρή έζησε στο Μόναχο, όπου απέθανε και ετάφη τον μήνα Φεβρουάριο 1950.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας τελεί τελεί κάθε χρόνο τρισάγιο στον τάφο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και της συζύγου του Ευφροσύνης.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2015 ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος τέλεσαν τρισάγιο στο τάφο, παρουσία του Βουλευτή Έβρου της ΝΔ και Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Αναστασίου Δημοσχάκη. Ο κ. Δημοσχάκης είναι, ως γνωστό Βουλευτής στην περιοχή, από όπου κατάγεται η οικογένεια Καραθεοδωρή
Ο κ. Δημοσχάκης επισκέφθηκε το Μόναχο υπό την ιδιότητά του ως Υπευθύνου του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας για την Απόδημο Ελληνισμό.
Τη Κυριακή 21.2.16 εκκλησιάστηκε στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου και ακολούθως στην αίθουσα της Ενορίας είχε διεξοδική συζήτηση με τους εν Μονάχω Έλληνες για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Την επόμενη ημέρα μετέβη στο νεκροταφείο όπου ευρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και έλαβε μέρος στο τρισάγιο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρία και τον κ. Κυριάκο Ξεπαπαδάκο, συντονιστή των οργανώσεων της ΝΔ στη Ευρώπη και μέλος της επιτροπής αναθεώρησης του καταστατικού του ΣΑΕ.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.