Την 6η Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κύριος Αθηναγόρας υπεδέχθη εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την νεοαφιχθείσα Πρέσβυ της Ελλάδος στο Βέλγιο, κυρία Ελευθερία Γαλαθιανάκη.

Στην υποδοχή ήσαν παρόντες εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Σταύρος Τριανταφύλλου και ο Αρχιδιάκονος αυτής κ. Αθανάσιος Τοπαρλάκης.

Η κυρία Γαλαθιανάκη δεν είναι άγνωστη στην Ιερά Μητρόπολη και στον Ελληνισμό γενικώτερα στο Βέλγιο, εφ´όσον στο παρελθόν είχε υπηρετήσει σαν Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αφού εξενάγησε την κυρίαν Πρέσβυ στο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες, εν συνεχεία είχε ιδιαίτερη συνομιλία μαζί της, κατά την οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της προς το συμφέρον της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γενικώτερη κατάσταση της Ελλάδος σήμερα και εν συνεχεία ενημέρωσε την κυρία Πρέσβυ για την εκκλησιαστική κατάσταση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου και η Πρέσβυς της Ελλάδος συνεζήτησαν τέλος στην επικείμενη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.. Βαρθολομαίου στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβριο 2015.

Η συνομιλία εγένετο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου ανέφερε ότι θα έχει απεριόριστη συνεργασία μετά της κυρίας Πρέβεως για το καλό του Ελληνισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.