«Τα λόγια του ήταν σαφή, ειλικρινή, και στηριγμένα στην ιστορική πραγματικότητα». Με αυτή τη φράση –μεταξύ άλλων–, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά συγχαίρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μηνύματα που έστειλε από την Παναγία Σουμελά και τη Νέα Μηχανιώνα, σχετικά με τη Γενοκτονία του ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού.

Σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Τσιλφίδης και η γραμματέας Αναστασία Σπυρίδου-Σκούπα, τονίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητά από την Τουρκία να πράξει το αυτονόητο – δηλαδή, να αναγνωρίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας και να ζητήσει συγγνώμη.

Επίσης, οι Πόντιοι ΗΠΑ και Καναδά υπογραμμίζουν ότι η στάση και οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ταυτίζονται με τους πολυετείς αγώνες της Ομοσπονδίας, για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και την εκπλήρωση του χρέους στα αθώα θύματα αυτής, αλλά και παρόμοιων Γενοκτονιών.

«Ευελπιστούμε σύντομα και άλλα κυβερνητικά στελέχη να προβούν σε παρόμοιες δημόσιες τοποθετήσεις και με το τρόπο τους να στηρίξουν το έργο και τις προσπάθειες μας», καταλήγει η επιστολή, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ.

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.