Ομογένεια-ειδήσεις

Ομογένεια: Ο ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Μόντρεαλ του Καναδά, γνωστός ευρύτερα και ως «Παναγίτσα», φέρεται να αντιμετωπίζει καινούργια προβλήματα, οικονομικά τούτη τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του «CTV Montreal», καθότι έπειτα από την αποκατάσταση των ζημιών του από πυρκαγιά οι υπεργολάβοι παραμένουν απλήρωτοι.

Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» ο ιερός ναός της Κοίμησης είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από δυνατή πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 13 Απριλίου 2015, περίπου στις 8 η ώρα.

Ο Ναός βρίσκεται στην περιοχή Παρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ, όπου διαμένουν πολλοί ομογενείς. Ιερέας του Ναού είναι ο π. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Ο ναός κατά κανόνα είναι κάθε Κυριακή και γιορτή κατάμεστος από εκκλησιαζόμενους. Ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ, αλλά την πνευματική και εκκλησιαστική ευθύνη την έχει η Μητρόπολη Τορόντο η οποία διορίζει και τους ιερείς.

Στο δημοσίευμα του «CTV Montreal» αναγράφεται, ανάμεσα στα άλλα, πως τέσσερα χρόνια έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά όλα τώρα λειτουργούν στην εντέλεια από το Ιερό Βήμα μέχρι τα μηχανήματα θέρμανσης, είπε ο κ. Ιωάννης Θεοδοσόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας Construction Ecodomus.

Τόνισε πως «η εργασία διήρκεσε ένα χρόνο από τη στιγμή που αγγίξαμε το έδαφος με το φτυάρι. Μόνο ως έργο αγάπης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διότι ήταν μία εργασία πρόκληση». Ωστόσο, αρκετοί υπεργολάβοι δεν έχουν πληρωθεί και τώρα καταφεύγουν σε δικαστικά μέσα.

Η Ελληνική Κοινότητα, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το κτίριο του Ναού της Παναγίτσας, έλαβε από την ασφάλεια το ποσό των $3,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την επανοικοδόμηση του ναού.

Το ποσό των εξόδων υπερέβη το προαναφερθέν ποσό αποζημίωσης της ασφάλειας και τώρα οφείλουν γύρω στις $650 χιλιάδες δολάρια σύμφωνα με τον κ. Αχιλλέα Νικολόπουλο, γραμματέα της κοινότητας επί των ακινήτων.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε πως «από τη στιγμή που μας παραδόθηκε ο ναός το ρολόι άρχισε να χτυπά και να πιέζει για την πληρωμή.

Συνεργαζόμαστε με τον γενικό εργολάβο που έχτισε τον Ναό, δεν έχουμε αρνηθεί πληρωμή, απλώς εργαζόμαστε τώρα επί των λεπτομερειών και συγκεντρώνουμε τα χρηματικά ποσά για να καταβάλλουμε τα οφειλόμενα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.