Η ΟΠΑΠ ΑΕ υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά το σηµαντικό έργο ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που υλοποιεί το Οικουµενικό Πατριαρχείο.

Το σχετικό σύµφωνο που υπεγράφη στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ µεταξύ του Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου της Εταιρίας κ. Καµίλ Ζίγκλερ και του Προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Σεβασµιοτάτου Μητροπολίτη Γέροντα ∆έρκων Απόστολο, είναι διετούς διάρκειας και αφορά την επέκταση του συστήµατος αποθήκευσης των δεδοµένων, καθώς και την ψηφιοποίηση των πολιτισµικών εντύπων της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σηµασίας το οποίο στοχεύει ώστε να οργανωθεί σύµφωνα µε τα σύγχρονα διεθνή βιβλιοθηκονοµικά πρότυπα µια από τις πιο πλούσιες στον κόσµο βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια βιβλία και χειρόγραφα. Ειδικότερα, τα παλαίτυπα βιβλία χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και περιλαµβάνουν περισσότερους από 80.000 τόµους εκκλησιαστικής ιστορίας, θεολογίας, έργα φιλοσοφίας, νοµικής και ρητορικής, αρχαιολογίας, γεωγραφίας, µουσικής, ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας. Μοναδική είναι η συλλογή σλαβόφωνων έργων της Βιβλιοθήκης, ενώ στους σπάνιους τίτλους συγκαταλέγεται κείµενο του 1484 που περιλαµβάνει έργα του Αριστοφάνη, καθώς και πρώτες εκδόσεις της Βίβλου.

Ο Σεβασµιότατος Μητροπολίτης Γέρων ∆έρκων Απόστολος, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ ΑΕ για την πολύτιµη στήριξη που παρέχει από το 2014, ενώ µετέφερε και τις θερµές ευχαριστίες του Οικουµενικού Πατριάρχη Βαρθολοµαίου. «Συγχαίρω την ΟΠΑΠ ΑΕ για τη µεγάλη κοινωνική και πολιτισµική της ευαισθησία. Η συµβολή της είναι καθοριστική στην προσπάθειά µας να καταστεί
η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παγκόσµιο κέντρο έρευνας για θεολογικά ζητήµατα καθώς και για την ιστορία της Ορθοδοξίας. Παρακολουθούµε και θαυµάζουµε επίσης το σηµαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται από την ΟΠΑΠ ΑΕ στον ελλαδικό χώρο και έχει ως στόχο να προσφέρει στη νέα γενιά ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο».

Πηγή: 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.