Την εις διάκονο χειροτονία του κ. Ιωάννη Ψωμά τέλεσε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Ἐξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, στον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αγίου Νικολάου στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελγίου, με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ολλανδίας, αλλά και από άλλες περιοχές της Ιεράς Μητρόπολεως.

Στον λόγο που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος πριν τη χειροτονία, αναφέρθηκε στο βίο των εορταζομένων Αγίων της ημέρες, Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου και προέτρεψε τον υποψήφιο να εορτάζει την ονομαστική του εορτή την ημέρα αυτή.

Επίσης τόνισε την αξία του λειτουργήματος της διακονίας, του οποίου το έργο δεν τελειώνει στα λειτουργικά καθήκοντα της ενορίας, αλλά συνεχίζεται προσφέροντας βοήθεια και στους συνανθρώπους. Ο διάκονος θα πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους αυτούς οι οποίοι τις αναζητούν. Εκτός των άλλων τόνισε ότι θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος που θα διακονήσει σε μια Μητρόπολη η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είναι η πηγή της ενότητας των Εκκλησιών. Αναφέρθηκε επίσης το γεγονός ότι έχει να πραγματοποιηθεί χειροτονία έλληνα κληρικού στην Ολλανδία εδώ και 38 χρόνια.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε λαϊκούς και κληρικούς για την παρουσία τους και ιδιαιτέρως συνεχάρη τον νέοχειροτονημένο π. Ιωάννη Ψωμά, καθώς και την οικογένειά του.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρ. κ. Ιωάννη Λύκο, για την εργασία που προσφέρει στην ενορία.

Να αναφερθεί ότι ο π. Ιωάννης είναι παντρεμένος και έχει 3 αγόρια. Είναι απόστρατος Συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς. Διετέλεσε Διοικητής όλων των κλιμακίων μέχρι επιπέδου Τάγματος και υπηρέτησε σε όλες τις επιτελικές θέσεις του προκύπτουν από τον βαθμό του. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ από το 2011 έως το 2014 υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ, στην Ολλανδία, ως επικεφαλής δόγματος επιχειρήσεων. Τον Ιανουάριο του 2015 αποστρατεύτηκε και από τότε διατηρεί ιδιωτική επιχείρηση στο Μάαστριχτ. Ταυτόχρονα εργάζεται και ως καθηγητής Project Management για στελέχη επιχειρήσεων.

Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού από την ΑΣΟΕΕ, και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 2ο έτος σπουδών ΜΒΑ του πανεπιστημίου Edinburgh Business School της Αγγλίας. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και την Γαλλική γλώσσα και μαθαίνει Ολλανδικά.

img_8793-1024x768.jpg

 

img_8859-1024x768.jpg

img_8870-1024x746.jpg

img_8919-1024x768.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.