ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ

Το ανώτατο παράσημο της Επισκοπής Ζβορνικίου και Τούζλας απένειμε στον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Ράντοβαν Βίσκοβιτς, η τοπική Εκκλησία.
Σε μία ειδική και σεμνή εκδήλωση ο Επίσκοπος κ. Φώτιος βράβευσε τον κ. Βίσκοβιτς για την ανιδιοτελή και συνεχόμενη στήριξή του στο έργο της Επισκοπής. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε για την ανοικοδόμηση του Ιερού του Αγίου Μάρτυρα Διακόνου Αββακούμ κοντά στο Ζβόρνικ. Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης σε όλους όσους βοήθησαν στην ανοικοδόμηση του ναού.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 0 Πανιερώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αγωνιστές στον Αμυντικό-Πατριωτικό Πόλεμο και τα θύματα των εγκλημάτων των Ουστάσι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου ναού. Με την πανηγυρική αυτή ευκαιρία, ο Επίσκοπος Φώτιος κάλεσε τους πιστούς να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την Εκκλησία και την ιστορία τους στις περιοχές όπου ο σερβικός λαός ζει για αιώνες, από την εποχή του Νεμάνια και του Αγίου Σάββα έως και σήμερα.

“Ας προστατεύσουμε τους ιερούς μας τόπους όπου κι αν ζει ο σερβικός λαός, τόσο στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, όσο και στο Μαυροβούνιο, τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και τη μητέρα πατρίδα Σερβία”, είπε ο Πανιερώτατος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.