Από την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρίκορφο Φωκίδος.

Ζούμε στη νέα εποχή; Ποια είναι η νέα εποχή; Τι σημαίνει νέα εποχή; Έχει έρθει η νέα εποχή ναι ή όχι; Η εποχή που ζούμε είναι η νέα εποχή; Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι ζούμε σήμερα στη νέα εποχή. Το θέμα είναι σε ποια νέα εποχή ζούμε; Η νέα εποχή ήρθε με το πρόσωπο του Ιησού. Έφερε μια νέα εποχή όχι μόνο για τους Εβραίους, αλλά για όλο τον κόσμο, για όλη την ανθρωπότητα. Αυτή ήταν η σημαντική νέα εποχή για όλους εμάς.

Η νέα εποχή που όσοι ακολουθούν τον Ιησού Χριστό ζουν στην νέα εποχή της αγάπης, της ευτυχίας, της χαράς, της γαλήνης. Διότι ο Ιησούς Χριστός θέλει όλους να μας σώσει, αρκεί να το θέλουμε κι εμείς «ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν», δηλαδή, ο οποίος θέλει να σωθούν όλοι οι άνθρωποι, να προχωρήσουν και να λάβουν πλήρη και καθαρά γνώση της αληθείας, δια να βαδίσουν ανεπηρέαστοι από τας πλάνες στον δρόμο της σωτηρίας (Α΄ Τιμ. β΄, 4).

Υπάρχει όμως και μια «νέα εποχή» που έχει να κάνει με τον αντίχριστο. Ο πονηρός διάβολος λόγω του ότι διαβάλει τα πάντα, έχει πάρει ακόμα και τη νέα εποχή που έφερε ο Χριστός για την ανθρωπότητα και προσπαθεί να την κάνει δική του και αυτό φαίνεται από την γενική αγωνία, το στρες, την ανησυχία, το άγνωστο αύριο, τη θλίψη. Και οι άνθρωποι αντί να ασχολούνται με την νέα εποχή που έφερε ο Χριστός και θα μας δώσει τη σωτηρία μας, ασχολούνται με το τι θα κάνει ο αντίχριστος.

Το βιντεο στο youtube του Γεροντα Ν. Μουλατσιωτη

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.