Σε απευθείας σύνδεση με τον προσκυνηματικό Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, η τελετή υποδοχής του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο καθώς και η Δοξολογία με αφορμή το ιστορικό γεγονός.

Στις 18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και το λαό. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή η οποία θα έχει προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου θα φιλοξενηθεί το Ιερό Λείψανο.

Στη λιτανευτική πομπή θα συμμετέχουν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η λιτανευτική πομπή θα περπατήσει απόσταση περίπου 1.200m και εν συνεχεία θα εισέλθει στον Ιερό Ναό όπου θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την στιγμή της άφιξης του Ι. Λειψάνου στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω μέχρι και την λήξη της Δοξολογίας (18:30 – 20:00 Ελλάδος) θα υπάρχει συνεχής ροή εικόνας.

Η έναρξη της ζωντανής σύνδεσης θα γίνει στις 6:30 μ.μ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.