ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος.

Να θυμόμαστε και να βοηθούμε με τις προσευχές μας, και όσο μπορούμε και ηθικά και υλικά τα παιδιά που κινδυνεύουν να πεθάνουν από έλλειψη καθαρού νερού, διατροφής, ιατρικής περίθαλψης, στέγης και ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, κι αν είναι δυνατό και ένα από τα παιχνίδια που πετουμε καθημερινά από τα πολλά που έχουν τα παιδιά μας στη Δύση και δεν τα χρησιμοποιούν πλέον.

Ευγνώμονες ευχαριστίες στις ευσεβείς οικογένειες που βρίσκουν τρόπο με τη βοήθεια του Θεού, πολλές φορές από τις στερήσεις τους, να μας βοηθήσουν.

Διαβάζοντας την ακόλουθη αναφορά του Ιησού Χριστού για τις ευθύνες μας για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί όταν ακολουθούμε το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, μπορούμε να δώσουμε λύση στο κοινωνικό πρόβλημα της φτώχειας, που αν δεν το λύσουμε, αρχίζουν τα προβλήματα που μας απειλούν όλους, συγκρούσεις, προβλήματα κλιματικής αλλαγής με τη καταστροφή όλων των δασών για φυσική επιβίωση και άμεσος κίνδυνος για όλους μας να μη έχουμε δέντρα να απορροφούν τα μολυσματικά αέρια που παράγουμε, το ίδιο με τους ωκεανούς, μετά έρχεται η ξηρασία, οι πλημμύρες, η μετανάστατευση, οι πρόσφυγες, η τρομοκρατία, η καταστροφή, η απειλή του ρίσκου για την επικράτηση της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών, η ασφάλεια μας απειλείται, οι πανδημίες μας απειλούν και μας περιορίζουν, μόνο με τη κοινή δράση όλων μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για την ειρηνική επιβίωση μας.

Όσο βελτιώνουμε τους όρους συμβίωσης, τόσο περισσότερο εξασφαλίζουμε και την επιβίωση μας. Πρέπει να δούμε το κόσμο και το πληθυσμό της Γης ως ένα Σώμα, πού όπως ένα μέλος του σώματος μας ασθενεί, ασθενεί όλο το σώμα, το ίδιο, σε όποιο σημείο του Πλανήτη μας υπάρχει ένα πρόβλημα, αν δεν ενδιαφερθούμε να το λύσουμε, θα ξεφύγει όπως την ανεξέλεκτη φωτιά με δυνατό αέρα και να φθάσει και στο σπιτι μας. Η υπόθεση της αγάπης μας αφορά όλους μας και πρέπει να την αφήνουμε να απλώνεται με έμπρακτο τρόπο παντού.

Ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας και τις Χώρες μας, είναι όταν προστατεύουμε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Άλλωστε να μη ξεχνούμε ότι αυτοί που μας πόνεσαν και μας στενοχώρησαν, δεν είναι οι ξένοι, αυτοι που δεν συναντήσαμε ποτέ μας, αλλά άνθρωποι, που ευεργετήσαμε και αγαπήσαμε υπερβολικά, ζευγάρια που χωρίζουν, μέλη από την οικογένεια, αδέλφια, νύφες και πεθερές, ξαδέλφια και χωριανοι και κουμπάροι και κουμέρες, συναίτεροι, από τους συγγενείς και τους φίλους, τους γνωστούς και τους συναδέλφους. Κάποιος ρώτησε, γιατί οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται ωραία και όμορφα με καλοσύνη και ευγένεια σε μας όπως και εμεις, και τότε κάποιος του απάντησε , “είναι λάθος να νομίζεις ότι επειδή εσύ δεν έχεις καμιά διάθεση ή πρόθεση να φάεις το λιοντάρι, το λιοντάρι θα συμπεριφερθεί σε σένα με τον ίδιο τρόπο”.

Ο άνθρωπος που προσπαθεί να ζει κοντά στο Θεό και να ακολουθεί το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, βρίσκει τρόπους να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των ανθρώπων με αγάπη και δικαιοσύνη και καλοσύνη, γιατί στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων συναντά τον Ιησού Χριστό. Αυτό κάνουν οι άγιοι μας που τιμούμε και φέρουμε το όνομα τους. Η καλύτερη μαρτυρία η ακολουθη ευαγγελική περικοπή που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος
Μετ’ ευχών και ασπασμών αγάπης
+ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ

Ματθαίου 25, 33 -46
«ελάτε, οι ευλογημένοι απ’ το Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ’ την αρχή του κόσμου. 35 Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, 36 γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ’ επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε». 37 Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιείς; 38 Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; 39 Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήρθαμε να σε δούμε;» 40 Κι ο βασιλιάς θα τους απαντήσει: «σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα». 41 Ύστερα θα πει και σ’ αυτούς που βρίσκονται αριστερά του: «φύγετε από μπροστά μου, καταραμένοι, πηγαίνετε στην αιώνια φωτιά που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους δικούς του. 42 Γιατί πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, 43 ήμουν ξένος και δε με περιμαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και φυλακισμένος και δεν ήρθατε να με δείτε». 44 Τότε θα του απαντήσουν κι αυτοί: «Κύριε, πότε σε είδαμε πεινασμένον ή διψασμένον ή ξένον ή γυμνόν ή άρρωστον η φυλακισμένον και δε σε υπηρετήσαμε;» 45 Και θα τους απαντήσει: «σας βεβαιώνω πως αφού δεν τα κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους άσημους αδερφούς μου, δεν τα κάνατε ούτε για μένα». 46 Κι αυτοί θα πάνε στην αιώνια τιμωρία, ενώ οι δίκαιοι στην αιώνια ζωή».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.