Δείτε το βίντεο με τον Πατέρα Θωμά Συνοδινό.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ έφτασαν μέχρι την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών όπου συνομίλησαν στα γαλλικά με τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, Πατέρα Θωμά Συνοδινό.

«Ειδοποιηθήκαμε εκτάκτως ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας με την σύζυγό του είναι στην οδό Ερμού και πιθανότατα να περνούσε από τον Μητροπολιτικό Ναό γιατί τα αυτοκίνητα όλα ήταν παρατεταγμένα εδώ για να μπουν και να φύγουν για το αεροδρόμιο. Κατέβηκα αμέσως και ο Γάλλος πρέσβης με διευκόλυνε να πάω και να τον χαιρετήσω γιατί δεν είχαν χρόνο να μπουν μέσα στη Μητρόπολη.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του ήταν ιδιαίτερα θερμοί όταν με είδαν και έλαβα την ευκαιρία τους καλωσόρισα στην Ελλάδα και τους είπα ότι ο ελληνικός λαός τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για τον γαλλικό λαό», λέει χαρακτηριστικά ο πατήρ Θωμάς.
Όπως σημειώνει του έδωσε συγχαρητήρια για την χθεσινή του ομιλία στην Πνύκα αλλά και στο προεδρικό Μέγαρο.

«Το είδα και ευχαριστήθηκε πολύ ιδιαίτερα με ρώτησε ποιος είμαι, του είπα και εκεί μου είπε ότι είναι ιδιαίτερα “sensitive” αυτή ακριβώς τη λέξη χρησιμοποίησε προφανώς ευσεβής ήθελε να πει και εγώ τους έδωσα ευχές και είπα η Παναγία να σκεπάζει και εκείνον και την οικογένειά του και τον γαλλικό λαό.

Το ίδιο και στην σύζυγό του η οποία ήρθε μετά και με χαιρέτησε. Της είπα ότι χαιρόμαστε που είναι εδώ. Εκεί σταμάτησε η συνομιλία μας, θέλησε ο ίδιος να βγάλουμε μία φωτογραφία και αναχώρησαν για το αεροδρόμιο».

Το ζεύγος Μακρόν στην Μητρόπολη Αθηνών μαζί με π Θωμά Συνοδινό Το ζεύγος Μακρόν στην Μητρόπολη Αθηνών μαζί με π Θωμά Συνοδινό Το ζεύγος Μακρόν στην Μητρόπολη Αθηνών μαζί με π Θωμά Συνοδινό

από iefimerida

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.