Νέες επικρίσεις του Ουκρανού προέδρου στη Δύση για την άρνηση δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία - Οι Ρώσοι μας συμπεριφέρονται σαν ζώα, είπε για τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης.

Νέο μήνυμα στη Δύση έστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News, ζητώντας να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, για να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και να προστατευτουν οι άμαχοι.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα κάνετε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πολύ αργά».

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε την «αναποφασιστικότητα της Δύσης να κλείσει τον ουρανό», ενώ όταν ρωτήθηκε αν το γεγονός αυτό, θα μπορούσε να κάνει χειρότερα τα πράγματα, οδηγώντας σε κλιμάκωση και απευθείας σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας, απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Όχι. Για εκείνους; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει. Όμως γνωρίζουμε ότι ακριβώς τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και στο μέλλον θα είναι αργά. Πιστέψτε με εάν η κατάσταση παραταθεί, θα δείτε. Θα κλείσουν τον ουρανό, αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο τότε θα κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι αργά».

«Εάν είστε ενωμένοι κατά των Ναζί και αυτής της τρομοκρατίας, τότε πρέπει να επιλέξετε. Μην περιμένετε να σας το ζητήσω αμέτρητες φορές» τόνισε και συνέχισε, λέγοντας πως «οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να μας καταλάβουν, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κερδίσουν… ο Ρώσος πρόεδρος πάει κατευθείαν στην κόλαση».

Ο Ζελένσκι είπε ακόμα πως η Ουκρανία από μόνη της δεν μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, καθώς «είναι απόφαση δύο χωρών και δύο λαών και η απόφαση δύο προέδρων -και ένας από αυτούς είναι ο Πούτιν, οπότε όλα είναι ανοιχτά».

Μιλώντας για την πολιορκία στη Μαριούπολης, ο Ζελένσκι είπε πως η Ρωσία «αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς σαν ζώα, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.