ΤΕΕΣ – Ο ασκών χρέη πατριαρχικού εξάρχου Αφρικής επίσκοπος Ζαράισκ Κωνσταντίνος, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, μετέβη στις 18 Ιανουαρίου 2024 στο ιστορικό νεκροταφείο του πολεμικού ναυτικού στα προάστιο του Κέιπ Τάουν Σαιμονστάουν.

Εδώ ευρίσκονται οι τάφοι Ρώσων ναυτικών, οι οποίοι συμμετείχαν σε αποστολές του ρωσικού στόλου κατά τα έτη 1809 – 1865 και βρήκαν το τελευταίο καταφύγιο στις αφρικανικές ακτές.

Στον τόπο ταφής των συμπατριωτών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη τους, στην οποία συμμετείχαν ο επίσκοπος Ζαράισκ Κωνσταντίνος, ο γενικός πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κέιπ Τάουν Α. Μαλένκο, στελέχη του Γενικού Προξενείου, μέλη της εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας, ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Σεργίου Ραντονέζ στο Γιοχάνεσμπουργκ πρωθιερέας Δανιήλ Λουγκοβόι, ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων επί διαχριστιανικών υποθέσεων ιερομόναχος Στέφανος Ιγκούμνοφ, ο προϊστάμενος της ενορίας Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κέιπ Τάουν ιερέας Νικόλαος Αϊστερχέιζεν, ο βοηθός του επισκόπου Κωνσταντίνου Β. Ντεντιούκ.

Ο γενικός πρόξενος άνοιξε την εκδήλωση υπενθυμίζοντας την ηρωϊκή ιστορία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία μεταξύ άλλων συνδέεται με αποστολές μεγάλων αποστάσεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ιερό τρισάγιο, μνημονεύοντας κατ’ όνομα όλους τους Ρώσους ναυτικούς, οι οποίοι αναπαύονται εκεί και απηύθυνε ποιμαντικό κήρυγμα στους παρόντες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.