Το δειλινό της Παρασκευής, 2ας Ιουλίου 2021, στον τόπο της παλαιάς Βλαχέραινας (πάλαι ποτέ Μονής, που αφανίσθηκε πριν τον 20ό αιώνα), στο κέντρο του Μπανάτου στη Ζάκυνθο εψάλη -όπως κάθε χρόνο- υπαίθριος Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, με Αρτοκλασία, ευκαιρίας δοθείσης από την εόρτια ανάμνηση της Καταθέσεως της σεπτής Εσθήτος Της στον ιστορικό Κωνσταντινουπολίτικο Ναό των Βλαχερνών.

Στην όμορφη και ευκατάνυκτη αυτή θεομητορική Σύναξη, προσήλθαν περί τους πενήντα (50) πιστούς τόσο από την Ενορία, όσο και από τα περίχωρα, αποδίδοντας τιμή και προσκύνηση στην πανεύφημη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων.

Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ο ιεροψάλτης κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε εμπνευσμένα προς τους συγκεντρωμένους.

Μετά την Ακολουθία υπήρξαν κεράσματα για όλους, τα οποία ετοίμασαν με πολλή καλοσύνη τα μέλη της οικογένειας Στέλλας Στραβοπόδη, αφοσιωμένης επιμελήτριας της μικρής αυτής ιερής στέγης της Παλαιάς Βλαχέραινας.

Την προηγούμενη ημέρα το πρωί (Πέμπτης, 2ας Ιουλίου 2021), στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Βλαχέραινας (της οικογενείας Τιμοθέου και Νίκης Παράσχη), στο Μπανάτο, τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Λειτούργησε ο εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, ενώ έψαλε Χορός, αποτελούμενος από καλλίφωνους ιεροψάλτες, υπό τον κ. Δημήτριο Κάνδηλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.