Με κατάνυξη, αν και των θυρών κεκλεισμένων ως προς τις ιερές τελετές και ακολουθίες, πανηγυρίζει η Ζάκυνθος τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Διονύσιο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν και προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου όσοι το επιθυμούν, αρκεί να τηρήσουν όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή στο τέλος του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού οπότε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στο κήρυγμά του ανακοίνωσε πως απο αυριο, κυριωνυμο ημέρα της εορτής και αφού τελειώσει η Θεία Αρχιερατική Λειτουργία όποιος το επιθυμεί μπορεί στο πλαίσιο της ατομικής προσευχής να προσέλθει και να προσκυνήσει τον Άγιο Διονύσιο.

“Να γνωρίζετε πως από αύριο και μόλις τελειώσει η Θεία λειτουργία η εκκλησία παρουσία φύλαξης θα παραμείνει ανοιχτή ώστε να προσέρχεται ένας – ένας όποιος πιστός θέλει, φορώντας την μάσκα του και κρατώντας αποστάσεις να προσκυνάει τον Άγιο Διονύσιο και να εναποθέτει τον πόνο του και την ευγνωμοσύνη του. Δεν θα μπαίνουν όσοι θέλουν αλλά με συγκεκριμένο τρόπο και ελάχιστος κάθε φορά αριθμός. Θα μπαίνει κάποιος, θα προσκυνά και θα αποχωρεί. Ας τηρηθούν ακριβώς τα προβλεπόμενα για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους να προσκυνήσουν μέχρι το Σάββατο. Από εκεί και πέρα θα μείνει ανοιχτή η εκκλησία για ατομική προσευχή και λατρεία με τα ίδια μέτρα προστασίας και πρόληψης”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.