Με δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση τιμά η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων την 157η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα την 21η Μαΐου.

Στην δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της πόλης της Ζακύνθου.

Tην κυβέρνηση εκπροσωπεί η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή. Μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, το νησί θα επισκεφθούν επίσης τέσσερις ακόμα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Νόνη Δούνια, (Α’ Πειραιώς), Στέλλα Μπίζιου (Λάρισας), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας) και Νεοκλής Κρητικός (Λακωνίας).

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία

Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, καθηγητής του Γυμνασίου Μαχαιράδου.

Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος θα δεχθεί στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου – Διοικητήριο τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.

Ώρα 13.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο», που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού.

Ώρα 19.00 Απόδοση φόρου τιμής
Στο Ενετικό Κάστρο της πόλης, στα κελιά των φυλακών, θα τελεστεί και τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας.
Εκδηλώσεις και από την Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021»
Η Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021» του Δήμου Ζακύνθου διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1.Έκθεση Ζωγραφικής της Λαϊκής Ζωγράφου Αθηνάς Λυκούρεση (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 06:00 μ.μ.)
2. Επίκαιροι χαιρετισμοί από αξιωματικούς των τοπικών Σωμάτων Ασφαλείας. (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 7:30 μ.μ.)
3. Συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 08:30 μ.μ.)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.