Χρυσόστομος: «Πρέπει ο Ζακυνθινός λαός να του συμπαρασταθεί… Απευθύνουμε έκκληση να βοηθήσει. Φαίνεται από το ύφος του, την ηρεμία του, τη γαλήνια όψη του, ότι θα είναι χρήσιμος πολίτης αύριο για την κοινωνία μας» Μητέρα 11χρονου: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ζακυνθινούς για το άμεσο και ειλικρινές ενδιαφέρον τους, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα μας».

Έκκληση απευθύνουν στους Ζακυνθινούς, οι Μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του 11χρονου, o οποίος πριν από περίπου έναν μήνα ακρωτηριάστηκε, ενώ βρισκόταν με τον πατέρα του σε χωράφι στο Κερί.
Μπορεί η επέμβαση επανασυγκόλλησης του χεριού (από το ύψος του ώμου) να στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία – ήταν μάλιστα η πρώτη που έγινε στη χώρα μας σε παιδί στο ύψος του ώμου – ωστόσο το παιδί θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης προκειμένου, το χέρι του να γίνει και πάλι πλήρως λειτουργικό.
Να σημειωθεί ότι το παιδί νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο και όταν κριθεί από τους γιατρούς ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο, θα πρέπει να ακολουθήσει η νοσηλεία του σε κέντρο αποθεραπείας.
Για αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία, απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο η οικογένεια του μικρού δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει και οι Μητροπολίτες καλούν το ζακυνθινό να βοηθήσει τον μικρό Διονύση.
Για το σκοπό αυτό, την περασμένη Παρασκευή παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να απευθύνουν στους Ζακυνθινούς κάλεσμα στήριξης.
Αρχικά, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, σημείωσε: «Στο νοσοκομείο του νησιού, υπήρξε σωστή αντιμετώπιση και ευτυχώς όταν έφτασε το παιδί με το στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα, οι γιατροί κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια και με πολύ ζήλο κατάφεραν να κάνουν την επανασυγκόλληση.
Ο Σεβασμιώτατος Ζακύνθου και εγώ πήγαμε και είδαμε το παιδάκι και μας κατέπληξε η ηρεμία του, μία ηρεμία φανταστική που δεν το περιμένει κανείς ούτε από έναν μεγάλο…
Μάθαμε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα… ένα οικογενειακό δράμα και σκεφτήκαμε να ανοίξουμε έναν αριθμό λογαριασμού, τον οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά η Μητρόπολη, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, να καλυφθούν οι ανάγκες για ό,τι χρειαστεί ο μικρός Διονύσης.
Οι γιατροί μας είπαν ότι το παιδάκι μετά από 2 – 3 μήνες θα μπορέσει να κινήσει τα δαχτυλάκια του, αλλά θα πρέπει όταν βγει από το νοσοκομείο να πάει σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Πρέπει ο Ζακυνθινός λαός να συμπαρασταθεί και απευθύνουμε έκκληση να βοηθήσει.
Σας εγγυώμαι ότι θα δίνουμε λογαριασμό στην κοινή γνώμη της Ζακύνθου για το που πήγε κάθε ένα ευρώ από εκείνα που θα συλλέξουμε. Ήδη, η Μητρόπολη, ο Δεσπότης και εγώ – μιλάω χωριστά για την κάθε περίπτωση – έχουμε κάνει το χρέος μας όσο ήταν δυνατόν. Από κει πέρα όμως είναι μεγάλη υπόθεση και αναγκαία για την ηθική συμπαράσταση που χρειαζόμαστε για το αυτό το παιδάκι και καλούμε τους ζακυνθινούς, τους έχοντες και κατέχοντες, να συνδράμουν με την βεβαιότητα ότι δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ για κάτι άλλο πέραν των αναγκών του παιδιού.
Οι γιατροί μας διαβεβαίωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς. Συναντήσαμε τον διοικητή και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», τους οποίους ευχαριστούμε πολύ γιατί είχαν την καλοσύνη να μας δεχτούν και να μας ενημερώσουν. Μετά από την επίσκεψη που κάναμε στο παιδάκι, μας δέχτηκαν στο γραφείο τους και μας ενημέρωσαν. Έχει πετύχει μέχρι τώρα η προσπάθειά τους, όμως είναι μακριά η οδός και πρέπει ο ζακυνθινός λαός να δείξει τη συμπαράστασή του σε αυτό το παιδάκι. Από ότι φαίνεται από το ύφος του, την ηρεμία του, τη γαλήνια όψη του, ότι θα είναι χρήσιμος πολίτης αύριο για την κοινωνία μας».

Το «ευχαριστώ» της μητέρας του 11χρονου
Ένα ειλικρινές και μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» εκφράζει η μητέρα του 11χρονου Διονύση, η οποία παράλληλα με επιστολή που έδωσε μέσω της Μητρόπολης στη δημοσιότητα, ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι έχει ανοίξει λογαριασμός σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου για να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται για το κέντρο αποκατάστασης.
Η επιστολή της έχει ως εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ζακύνθου, την ομάδα των ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, την ομάδα των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και νοσοκομείων, τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ και τους χειριστές του C-130 για την πολύτιμη συμβολή όλων τους σε ένα πρωτόγνωρο ιατρικό θαύμα. Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους ζακυνθινούς για το άμεσο και ειλικρινές ενδιαφέρον τους καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα μας, σε αυτόν τον δύσκολο και μακρύ αγώνα, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Διονύση. Τέλος επιθυμώ να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο, πως σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ανοίχθηκε ήδη τραπεζικός λογαριασμός (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR0201103450000034500987283) στήριξης της προσπάθειας ίασης και αποκατάστασης του παιδιού μας».

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR0201103450000034500987283
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης πριν απευθύνει το κάλεσμα στους Ζακυνθινούς να στηρίξουν τον μικρό Διονύση, μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο δράμα που ζει η ανθρωπότητα, ενώ επίσης εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα εκατέρωθεν. Επίσης, κοινοποίησε το παρακάτω ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου και έκλεισε την τοποθέτησή του με την ευχή σύντομα να πανηγυρίσουμε την Ειρήνη στην Ουκρανία…

Το ανακοινωθέν
Επιστολή προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, απέστειλε σήμερα μέσῳ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δια της οποίας αφ’ ενός εκφράζει την συμπαράσταση και συμπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό της Ουκρανίας, ο οποίος υποφέρει από την πολεμική επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων και αφ᾿ ετέρου δηλώνει την πρόθυμη αρωγή και αλληλεγγύη της εν Ελλάδι Εκκλησίας σε ανθρωπιστική βοήθεια που θα ζητηθεί εκ μέρους της αδελφής Ορθοδόξου εν Ουκρανίᾳ Εκκλησίας.

Τό ἀκριβές περιεχόμενο τῆς Πρωθιεραρχικῆς καί Συνοδικῆς Ἐπιστολῆς εἶναι τό ἑξῆς:
«Μακαριώτατε Μητροπολῖτα Κιέβου καί πάσης Οὐκρανίας, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος, κύριε Ἐπιφάνιε, τήν Ὑμετέραν Μακαριότητα ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.
Ἐν προσευχῇ ἀδιαλείπτῳ καί συνοχῇ καρδίας παρακολουθοῦμεν μετά πολλῆς προσοχῆς ὅσα κατ᾿ αὐτάς τάς ἡμέρας τεκταίνονται εἰς Οὐκρανίαν, ἐκ τῆς πολεμικῆς ἐπιθέσεως καί τῆς βιαίας εἰσβολῆς τῶν ρωσικῶν στρατευμάτων.
Συμπάσχοντες μετά τοῦ εὐσεβοῦς Ὀρθοδόξου Λαοῦ τῆς Οὐκρανίας κατά τήν νέαν ταύτην ἀργαλέαν δοκιμασίαν καί ἐκφράζοντες τήν ἐκ καρδίας ἀδελφικήν ἡμῶν συναντίληψιν πρός τήν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα, δηλοῦμεν ἐν ταὐτῷ καί τόν θαυμασμόν ἡμῶν πρός τό ἀκμαῖον καί ἀδούλωτον φρόνημα τοῦ Οὐκρανικοῦ Λαοῦ.
Ὁλοψύχως δέ εὐχόμεθα καί προσευχόμεθα πρός τόν φιλάνθρωπον Θεόν διά τόν φωτισμόν τῶν ἀρξαμένων τήν πολεμικήν ταύτην ἐπιδρομήν καί τήν ἀναθεώρησιν τῶν ἀποφάσεών των, ἵνα ἐπιλέξωσι τήν ὁδόν τῆς εἰρηνικῆς ἐπιλύσεως τῶν ὑπαρχουσῶν διαφορῶν μεταξύ τῶν δύο λαῶν, τοῦ ρωσικοῦ καί τοῦ οὐκρανικοῦ, ὡς ἐχόντων κατά τήν πλειονοψηφίαν αὐτῶν τήν κοινήν Ὀρθόδοξον πίστιν τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας.
Ὅθεν, συλλυπούμενοι Ὑμῖν καί τῷ μαρτυρικῷ λαῷ τῶν Ὀρθοδόξων Οὐκρανῶν, τασσόμεθα ἀλληλέγγυοι πρός Ὑμᾶς καί διαβεβαιοῦμεν περί τῆς ἀμερίστου συμπαραστάσεως καί παντοειδοῦς βοηθείας τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πρός τήν χειμαζομένην ἀδελφήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν τῆς Οὐκρανίας. Ἤδη ἔχομεν θέσει ἁπάσας τάς δομάς τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν εἰς τήν διάθεσιν τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας διά τήν φιλοξενίαν, ἐάν τοῦτο ἀπαιτηθῇ, τῶν ἐξ Οὐκρανίας προσφύγων.
Ἐπί δέ τούτοις, θερμήν ἀναπέμπομεν τήν ἱκεσίαν πρός τόν Ἄρχοντα τῆς εἰρήνης ἵνα καταπαύσῃ τόν κλύδωνα τόν διασαλεύοντα, ὡς μή ὤφειλε, τήν φιλτάτην Πατρίδα Ὑμῶν καί κατασπαζόμενοι τήν Ὑμετέραν περισπούδαστον Μακαριότητα φιλήματι ἁγίῳ, διατελοῦμεν μετά βαθείας ἀδελφικῆς ἀγάπης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.