Καλυβιανής, όπου τελέσθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, η νεκρώσιμη ακολουθία θα αναπαύεται πλέον ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χριστόδουλος, που έφυγε από τη ζωή στις 11 το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως (κατά κόσμον Χρήστος Σαριδάκης) καταγόταν από τις Καμάρες Ηρακλείου, φοίτησε στην Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων, ενετάχθη σε νεαρή ηλικία στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα, σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ στο Ισραήλ και Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε δε σε διάφορες διακονίες του Πατριαρχείου, διετέλεσε καθηγητής της Ιερατικής Σχολής αυτού, κυρίως δε μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Γέρων

Δραγουμάνος, προασπιζόμενος τα δικαιώματα του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στα Πανάγια Προσκυνήματα.

Κατά τα τελευταία χρόνια, νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Ισραήλ, στο Ίδρυμα «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων στην Αθήνα και στο Γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου και απεβίωσε στις 14 Δεκεμβρίου

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, «τη κανονική αδεία» του οικείου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, παρουσία του Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εις Ελλάδα Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ, εκπροσωπούντων τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα ευχαρίστησε όλους, όσους τίμησαν την μνήμη του, ιδιαίτερα την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.