ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 07.00.

ΓΕκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού – Ευλογία και Προσευχή στον Τίμιο Σταυρό. Θεία Λειτουργία 14 Σεπτεμβρίου 2023 στις 07.00 το πρωί. Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Θα τεθεί προς ευλογία ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 07.00.

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 07.00 – Η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023 της εορτής της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Υψώσεως Τιμίου Σταυρού. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Σταυρού – Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή της Υψώσεως Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Υψωση
Υψωσεωσ
Τιμιου Σταυρου
Τιμιοσ Σταυροσ
Του Σταυρου
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
14 Σεπτεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.